Kentsel Dönüşüm

'Yarısı Bizden' kampanyasına nasıl nereden başvurulur? İşte Yarısı Bizden E-devlet başvuru ekranı!

Mega kent İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ‘Yarısı Bizden' kampanyasına nasıl nereden başvurulur? İşte Yarısı Bizden E-devlet başvuru ekranı…

Mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılmış ‘olan Yarısı Bizden' kampanyasında, eski ve depreme dayanıksız yapıların yerine yeni binaların kazandırılması amaçlanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu kapsamda ev sahiplerine 700 bin Türk Lirası’na ulaşan kredi ve hibe desteğinin dışında kiracılar için de taşınma desteği sunuluyor. İşte, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan İstanbul Yarısı Bizden kampanyasının detayları, ödeme planı, kredi ve hibe destek tutarları...

YARISI BİZDEN KAMPANYASI DETAYLARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum evini dönüştürmek isteyen pek çok kişi tarafından araştırılan  Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sürecinin uzatıldığını açıklamıştı.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI KREDİ VE HİBE TUTARLARI

Başvuru süresinin uzatıldığı Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında hak sahiplerine destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası hibe, 700 bin Türk Lirası kredi ve diğer her konut için 1 milyon 400 bin Türk Lirası kredi veriliyor.

Aynı şekilde bu ödemeden iş yerleri de faydalanabiliyor. Bir iş yeri için 350 bin Türk Lirası hibe, 350 bin Türk Lirası kredi ve diğer her bir iş yeri için 700 bin Türk Lirası kredi veriliyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK

Söz konusu ödemeler hak sahibi adına yükleniciye yapılacak. Bakanlık ödemeleri yapıdaki hak sahipleri ismine “hak sahiplerinin anlaştığı yüklenici"nin Emlak Katılım Bankası'nda açacağı vadesiz hesabına dört taksit olarak  yapacak.

HAK SAHİPLERİ NE ZAMAN ÖDEME YAPMAYA BAŞLAYACAK?


Kişi, kentsel dönüşüme girmiş olan evini yeniledikten sonra ödemeleri yapmaya başlayacak. Yani ruhsat tarihinden 24 ay sonra ödemelere başlayacak ve 10 seneye kadar vade uygulanacak. Bununla birlikte, ilk sene taksitlerde faiz uygulanmayacak, sonraki senelerde de  kalan borç miktarı her sene ocak ayında yıllık TÜFE artışının yarısı oranında güncellenecek ve kalan taksit sayısına bölünecek.

YARISI BİZDEN’E KİMLER KATILABİLİR?


Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu kampanya dahilinde kredi için gelir şartı aranmıyor bu sebeple hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacak.

KİRACILARA TAŞINMA DESTEĞİ MÜJDESİ

İstanbul’daki Yarısı Bizden kampanyası dahilinde kiracılara da destek verilecek.  Bu kapsamda taşınmazı kullanan kişiye bir defaya mahsus olacak şekilde  100 bin Türk Lirası taşınma desteği verilecek. Dönüşüme girecek konutta ev sahibi yaşıyorsa ev sahibi, kiracı varsa kiracı bu desteği alacak.

 

KAMPANYA HANGİ ŞARTLARDA GEÇERSİZ OLUR?


Söz konusu projedeki bağımsız bölüm sayısı ya da inşaat alanının mevcut bağımsız bölüm sayısı ya da inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda Yarısı Bizden kampanyasından yararlanılamıyor. Ayrıca 1 Nisan 2023 tarihinden  önce yeni yapıya ilişkin yapı ruhsatı alınmış ise kampanyadan faydalanılamayacaktır.

YARISI BİZDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI BAŞVURU EKRANI


Mega kent İstanbul'da oturan ve kampanyaya başvurmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Yarısı Bizden başvuru ekranı için tıklayın

 

AHES Gayrimenkul halka arz tarihleri resmen açıklandı! AHES Gayrimenkul halka arz kaç lot verir?

Üsküdar Barbaros Konakları'nda 3+1'ler 15 milyon 750 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Kıyıda köşede doları olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan yeni hamle geliyor! İslam Memiş az önce açıkladı!