30 / 04 / 2024

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. Milyonların merakla beklediği ''Yarısı bizden kampanyası'' bugün meclis gündeminde yer alacak. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler geliyor...



Bugün Meclis'in gündeminde önemli konular yer alıyor. Bunlardan biri de yarısı bizden kampanyası. Uzun zamandır beklenen yarısı bizden kampanyasında son dakika gelişmeler merak ediliyor. Milyonlarca vatandaş son dakika gelişmeşeri merak ediyor.  Teklife göre, kentsel dönüşümlerde, yapı ruhsatı alınması da dahil tüm iş ve işlemler, hisseleri oranında maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara  yönelik gerçekleştirilecek. İşte yarısı bizden kampanyası ile ilgili son dakika gelişmesi...

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

YARISI BİZDEN KAMPANYASI MECLİS'TE!

İstanbul'da kentsel dönüşümü hızlandırmak için başlatılan "yarısı bizden" kampanyasının uygulanabilmesi için hak sahiplerine yapım için mali yardım sağlanabilmesine yönelik kanun da düzenleme yapılacak.

Teklife göre, kentsel dönüşümlerde, yapı ruhsatı alınması da dahil tüm iş ve işlemler, hisseleri oranında maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara istinaden gerçekleştirilecek.

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

KENTSEL DÖNÜŞÜME YÖNELİK YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR!

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri kapsayan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına yönelik Kanun Teklifi"nin görüşmelerine ise Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başlanacak.

Teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere ilişkin düzenlemeler de yer alıyor.

Riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilmesine yönelik düzenlemeyi de içeren teklifle, uygulamada bazı maliklerce veya kiracılarca riskli yapı tespiti yapılmasının engellendiği ve kendi bağımsız birimlerinden tespit için numune alınmasına müsaade edilmediği görüldüğünden, riskli yapı tespitinin, gerekmesi halinde mülki idare amiri tarafından verilecek yazılı izne istinaden yeterli kolluk kuvveti marifetiyle kapalı kapılar veya alanların açtırılması suretiyle yapılabilmesine imkan getirilecek.

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Yarısı bizden kampanyasında tarih belli oldu! Milyonların beklediği haber geldi! Yarısı bizden kampanyasında son dakika

Geri Dön