29 / 04 / 2024

Yarısı Bizden kampanyasında ödemeler başladı! Paralar yatırılıyor!

Yarısı Bizden kampanyasında ödemeler başladı! Paralar yatırılıyor!

Yüzleri güldüren yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe Bahçelievler olarak açıklandı. İstanbul Bahçelievler'de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin paraları da hesaplarına yatırılıyor.



Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasına vatandaşlardan yoğun talep gelmişti. Söz konusu kampanya kapsamında en çok başvuru yapılan ilçe de Bahçelievler olarak açıklandı.

"BAHÇELİEVLER'DEN REKOR KATILIM"


Mega kent İstanbul'da Yarısı Bizden Kampayası'na en çok başvurunun geldiği ilçe olan Bahçelievler ilçesinde yapımı süren konutlar için kat maliklerinin ödemeleri yüklenici firmalara yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, müteahhit adına açılmış olan hesaba ücretin yüzde 10’luk kısmı inşaat devam ederken, yüzde 30'luk kısmı kabası bitince, yüzde 30'luk kısmı ince işçiliği bittiğinde, kalan yüzde 30’luk kısmı da da iskan aldıktan sonra yatıracak. Şirinevler Mahallesi’nde yapılan inşaatın sene sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yarısı Bizden kampanyasında ödemeler başladı! Paralar yatırılıyor!

Yarısı Bizden Kampanyası'na müracaat eden ve başvuruları onaylanmış olan Bahçelievler'e bağlı Şirinevler Mahallesi'ndeki konut sahipleri 700 bin Türk Lirası hibe, 700 bin Türk Lirası kredi ve 100 bin Türk Lirası tahliye desteği aldı. İnşaatı süren konutlar için yüklenici firmalara ödemelerin yapıldığı ilk bina oldu.

Bahçelievler Belediyesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Şefi Ferhat Servi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Yarısı Bizden Kampanyası'na Bahçelievler'den rekor bir katılım sağlandı. Söz konusu katılım sayısı ortalama 27 bindir. Bu 27 bin katılım da yaklaşık olarak 95 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Bahçelievler'de bu kampanyadan ilk yararlanacak olan binadan bir tanesi de bu arkamızda görmüş olduğunuz binadır. Bu binada toplamda 13 tane bağımsız bölüm bulunuyor. Bu bağımsız bölümün malikleri belediyemizde projelerini onaylatarak kat irtifakını kurmuşlardır” diye konuştu.

"İLK 2 SENE ÖDEME YAPMAYACAKLAR"


Açıklamasında Belediyeye müracaatlarına istinaden hak sahipliği tespit edilmiş olan maliklerin bakanlığa bildirildiğini dile getiren Ferhat Servi, "Bakanlık, maliklerimizin hesabına Yarısı Bizden Kampanyamızın sunmuş olduğu 1 milyon 500 bin TL'lik yardımın, 100 bin TL'sini taşınma parası olarak 700 bin TL'sini hibe ve 700 bin TL'sini de kredi şeklinde verecek. Ödemeler şöyle olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı müteahhit adına açılmış olan hesaba yüzde 10'luk kısmını yatıracak. Diğer kalan yüzde 30'luk kısmı da inşaatın kabası bitince yatıracak. Geri kalan yüzde 30 inşaatın ince işçiliği tamamlandığında yatırılacak. Kalan yüzde 30 da iskan aldıktan sonra yatırılacak. Vatandaşlarımız ilk 2 sene ödeme yapmayacak. Sonraki 3. yıl, 1 sene olmak üzere faizsiz ödeme yapacak. Geri kalan dokuz sene de TEFE TÜFE'nin yarısı oranında faizle birlikte ödemelerini gerçekleştirecek. Vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz" dedi.

 

Yarından sonra dolar yükselecek dedi!  Dövizcilerde kuyruklar oluştu! 30 Mart 2024 dolar/TL kuru!

'31 Mart sonrasını işaret eden İslam Memiş tüm tahminleri tek bir cümlede sıraladı! Dolar, euro, borsa, gram altın...

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!


Geri Dön