Kentsel Dönüşüm

Yarısı Bizden Kampanyası'nda yeni başvuru dönemi başlıyor: Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası'nda yeni başvuru dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, daha yaşanabilir bir İstanbul için iki önemli adım attıklarının altını çizdi; vatandaşlara millet bahçesi armağan ettiklerini, diğer taraftan Bağcılar'da 1076 sağlıksız konutu yıkıp, yeni yuvaların inşasına başladıklarını belirtti. 

Kurum, söz konusu açıklamasında deprem bölgesine de değindi ve "Yaraları sarmak amacıyla bir seferberlik şuuruyla çalışıyoruz. İnşallah 2025 senesine geldiğimizde deprem bölgesinde, 11 ilimizde evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmayacak. Yeni yuvalarımızı inşallah süratli bir şekilde yapacağız" dedi.

İSTANBUL'DA 600 BİN KONUT HEMEN DÖNÜŞMELİ

Bakan Murat Kurum, İstanbul'da bir taraftan kentsel dönüşüm projeleri yaparken, diğer taraftan doğal güzellikleri artıracak adımları attıklarını, bir taraftan İstanbul Boğazı'nı ve Marmara'yı koruyacak, diğer taraftan dar gelirli vatandaşlara yeni sosyal konutlar inşa edeceklerini dile getirdi ve bu millet bahçelerinin iddialı duruşlarının en güzel yansıması olduğunu belirtti. 

Kurum, Türkiye Yüzyılı'nın yeşilin de güzelliğin de yüzyılı olacağını kaydederek, İstanbul'da ilçelere 53 millet bahçesi kazandırdıklarına dikkat çekti. 

Kurum, İstanbul'un geçmişinde en büyük sınavları depremlere karşı verdiğine vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Gelecekte de aynı deprem tehlikesi hepimizi bekliyor. Bir kentte deprem söz konusuysa diğer her şey önemini kaybeder. Çünkü biz bu acıları çok yaşadık. İnsanımızın canından daha değerli hiçbir şey bulunmuyor. Bu sebeble deprem İstanbul'un tek ve en önemli gündemidir. İstanbul'da olası bir deprem bekleniyor ama biz depremi beklemeyeceğiz, bekleyemeyiz. Birileri gibi gözlerimizi karartarak bu gerçeği görmezden gelmeyeceğiz."

Kurum, senelerdir hem dönüşüm yaptıklarının hem de bilim insanlarının fikirleri doğrultusunda adımlar attıklarının altını çizdi ve "İstanbul'un sağlıksız konut fotoğrafına bakıldığında şu acı gerçek görülüyor. İstanbul'daki toplam konut sayısının 5'te biri, yani 1,5 milyon yuvamız sağlıksız durumda. Hele hele 2,5 milyon insanımızı barındıran 600 bin evin acilen hemen dönüşmesi gerekli" şeklinde konuştu. Kurum, bu bakış açısıyla 12 yılda 800 binden fazla evi, iş yerini yenilediklerini söyledi ve 39 ilçenin tamamında yüz binlerce yuvayı dönüştürmek için arı gibi çalıştıklarına dikkat çekti. 

Bakan Kurum,  Bağcılar'da 5 bini aşkın vatandaşı yeni yuvalarına kavuşturacak ilk adımı attıklarına vurgu yaptı ve "4 ayrı sitemizde bulunan toplam 1076 konutumuzun yıkımını yapıyoruz. İnşallah 18 ay içerisinde Güneşli THY Sitesi'nde 650, Demircan Sitesi'nde 678, Kazım Karabekir Yeni Cem Sitesi'nde 57 ve Yenimahalle As Fatih Sitesi’nde de 86 yeni konutu yapacağız. Biz bu konuda kararlıyız. Sizleri deprem tehdidinden kurtarmak, yeni yuvalarınıza kavuşturmak için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışıyoruz" dedi. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDA YENİ DÖNEM 

Bakan Kurum, konuşmasının devamında Yarısı Bizden kampanyasına ilişkin ilgili yeni dönem başlattıklarını da açıkladı. 

Kampanya kapsamında  2,5 ayda 1 milyon 225 bin konutu ve bu konutlara ilişkin başvuruları aldıklarına dikkat çeken Kurum, şu açıklamada bulundu:

"Şimdi projemizde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Öncelikle Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok. Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri yürüteceğiz. Yine çok önemsediğimiz ada bazında yapılacak, vatandaşlarımızın anlaştığı, rıza gördüğü her bir projeyi Bakanlığımız, TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle belediyelerimizle birlikte yapacak ve inşallah alan bazındaki dönüşümlerdeki inşaat sürecini de eğer vatandaşımız talep ediyorsa biz vatandaşımızla birlikte yürüteceğiz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin hak kaybı yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. .Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda, yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyoruz. İşe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz. İnşallah bu aldığımız kararlarla birlikte hem Yarısı Bizden kampanyamız daha da hızlanacak hem de alan bazlı dönüşümlerle birlikte, belediyelerimizle bu süreci daha da kararlı bir şekilde yürüteceğiz ve inşallah İstanbul'umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz."

Bağcılar Yenimahalle Ece Sitesi'ne, Güngören Tozkoparan'a, Kartal Orhantepe'ye, Küçükçekmece Güneş Sitesi'ne ve Üsküdar Basko Sitesi'ne, oralardaki kardeşlerine sevgilerini yollayan Kurum, "Yarısı Bizden kampanyasında bu bölgede 4 bin 400 ev ve dükkanın temellerini de Bağcılar'da olduğu gibi en kısa zamanda atmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Programda konuşmaların ardından Fatih Mahallesi Demircan Sitesi Çevresi, Güneşli Mahallesi THY A-C Blokları, Yeni Mahalle As Fatih Sitesi ve Kazım Karabekir Yeni Cem Sitesi'ne canlı bağlantı yapıldı ve yıkımlar gerçekleştirildi. Bakan Kurum, THY A-C Blokları anahtar teslimlerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştireceklerini söyledi. 

Aile Bakanlığı'ndan 1250 ile 1100 TL alacaklar dikkat! Aile Bakanı resmen duyurdu

Kiracıların sözleşme ihlaline, imza inkarı ve benzeri yalanlarla ev sahibini mağdur etmesine neden göz yumuluyor? 

İş Bankası mevduat faizlerini yükseltti! 100 bin liranın 32 günlük getirisi ne kadar?

7 dev kurumdan dolar tahmini! Doları olanlar gardınızı alın! Dolar 32,5 TL mi yoksa 37 TL mi olacak?