09 / 05 / 2024

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!



YARISI BİZDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm projesi haberini geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Buna göre kentsel dönüşüm desteği başvuruları 26 Nisan ile 29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Bizden Kampanyasına başvuru yapan kişilere, 10 bin 500 lira taşınma yardımı ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımında bulunulacak. E-Devlet Kapısından mülkiyet sahibi kişilerin başvurabileceği kampanya 29 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kentsel Dönüşüm için başlatılan ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile yapılacak olan konutların en geç 2 yıl içerisinde teslim edileceğini, hak sahibi olan vatandaşlara 10 bin 500 lira taşınma, 5 bin 250 lira kira yardımında bulunulacağını açıkladı.

Bu projeyi "100 yılın dönüşümü" olarak belirten Bakan Kurum, "Bölgenin imar şartlarına göre hareket edilecek. İnsanlarımızın isteklerine göre ihtiyaçlar giderilip, çocuklarımıza yeni yeşil alanlar kazandırılacak” dedi.

YARISI BİZDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Yarısı Bizden Kampanyası çerçevesinde örneğin bir konutun 1.5 milyon maliyet ortaya çıktı, bunun 750 bin TL’si devlet hibe olacak. Kalan 750 bin TL’si vatandaşlar koyacak bu şekilde hemen evini yenilemiş olacak.

Devletin karşılayacağı bölüm 120 metrekare büyüklüğünde olan 3 oda 1 salon için 1 milyon 800 bin TL’nin yarısına tekabül eden 900 bin liraya yükselmiş olacak. Diyelim ki vatandaşımız yüzde 0.79 faiz ile 10 yıl vadeli kredi alınacak. Yüzde 10’u peşin kalanı ise 10 yıl vadeli olarak ÜFE, TÜFE memur maaş artış oranlarından düşük olanını geçmeyecek şekilde olan düzeyde belirlenecek rakamlar ile bu borç ödenmiş olacak.


Geri Dön