29 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Ali Sami Yen 'de felaketten dönülmüş!

Yaşar Aşçıoğlu: Ali Sami Yen 'de felaketten dönülmüş!

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Arena Stadı 'nda metreküpte 250 kilo demir varken, Ali Sami Yen Stadı 'nda 57 kilo demir bulunduğunu belirterek, 'İnsanlar ölümden dönmüş' dedi



Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Arena Stadı 'nda metreküpte 250 kilo demir varken, Ali Sami Yen Stadı 'nda 57 kilo demir bulunduğunu belirterek, 'İnsanlar ölümden dönmüş' dedi.

Yıkımı devam eden statta   bir toplantı düzenleyen Aşçıoğlu, yıkım     sırasında 'korkunç bir macerayla, korkunç bir görüntüyle' karşılaşabileceğini düşündüğünü, ancak bu kadarını beklemediğini söyledi.

Statta betonun kumdan yapıldığını, bu nedenle elle ufalanabildiğini ifade   eden Aşçıoğlu, 'İçinde doğru dürüst demir ve statik hesabı olmayan, tamamen şansa, tamamen Allah yardımıyla bu bina yıkılmamış. Demir   olarak beşte biri, beton olarak beşte biri... Demek ki olması gerekenden 10 kat zayıf bir bina. 75 günde yıkacağımız Ali Sami Yen Stadı 'nı 15 günde yıktık. Yani kağıt yırtar gibi yıkıyoruz. 1964 yılında yapılmasına rağmen kötü değil, çok kötü. Kötü, yanında iyi kalır' dedi.


Geri Dön