28 / 04 / 2024

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi gündemde!

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi gündemde!

YATAĞAN, Kemerköy ve de Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesi konjonktür ve de döviz kurunun durumu nedeniyle 2 ay ertelenirken, Milli Piyango ihalesinin de ertelenmesi gündeme alındı.



ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallarının özelleştirme ihalelerini erteledi. Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı. Termik santral ve Milli Piyango ihaleleri Şubat ayında yapılacaktı. Üç santralin 10 Şubat’ta yapılacak ihalesi yurtiçi ve yurtdışında oluşan konjonktür ve doların durumu nedeniyle yatırımcılardan gelen talep üzerine ertelendi.


20’DEN FAZLA TALEB

Bir ÖİB yetkilisi, “Santral ihalesine 20’den fazla talep geldi. Her bir yatırımcı ile tek tek görüşüldü ve her biri ihalenin kendilerini daha iyi hissedecekleri bir zamanda yapılması talebinde bulundu. Biz de daha rekabetçi bir ortamda daha iyi fiyat oluşması için 2 ay erteleme kararı aldık” dedi.


EYLEM YAPILACAKTI

ÖİB’in erteleme kararını binlerce santral işçisi ve ailesinin Ankara’ya gelişinden önce alması dikkat çekti. İşçiler perşembe günü Muğla’dan Ankara’ya gelerek Sayıştay’ın önünden ÖİB’ye protesto yürüyüşü yapacaklar, bu yürüyüşe Zonguldaklı maden işçileri de katılacaktı. Öte yandan ÖİB, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki ay yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı. Bu ihale için de yaklaşık 6-7 yatırımcının erteleme talebiyle kendilerine geldiğini belirten yetkili aynı gerekçe ile ihaleyi ertelemeyi gündeme aldıklarını belirttiler.


Devletten satılık 158 dönüm arsa

ÖİB, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İstanbul Sarıyer’de toplam 158 bin 497 metrekarelik taşınmazın özelleştirme kapsamına alınmasına karar verdi. Poligon Tepeüstü’nün hemen karşısında bulunan ve Sabancı At Çiftliğine komşu olan arazi, aynı zamanda Reşitpaşa’daki borsa binasının içinde bulunduğu arazi ile Şahintepesi olarak bilinen bölgeyi kapsıyor. 158 dönümlük arazinin, geçici teminat bedeli ise 50 milyon lira. Arsaya talip olan şirketlerin son başvuru tarihi 20 Şubat. Şartname bedeli ise 50 bin lira.


Hürriyet


Geri Dön