28 / 04 / 2024

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm yönetmeliğine ilişkin önemli açıklamalar yaparak vatandaşın binasına ilişkin risk analizini yaptırma zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu işlemin bakanlığın yetki verdiği kuruluşlar tarafından 3-4 bin TL karşılığında yaptırılabileceğini, konuya ilişkin raporun da kısa bir zamanda ortaya çıktığını dile getiren Murat Kurum, yapının riskli olması durumunda binanın boşaltıldığını ve bir ay içerisinde yıkıldığını söyledi.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

"Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız"

Deprem vergisi ile ilgili soru üzerine Murat Kurum, konunun CHP tarafından temcit pilavı gibi sürekli gündeme getirildiğini oysa toplanan verginin katbekat fazlasının sahada harcandığını dile getirdi.

Bakan Kurum, sahaya gidip yapılması gerekenleri bir program dahilinde hayata geçirdiklerini belirterek, "Sadece riskli alanların dönüşümünü yapmıyoruz. İzmir’de 5 bin konutun temellerini attık. Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız. Yeni Dereli’yi inşa ediyoruz, Giresun’a yakışan bir şekilde. Biz her yerde vatandaşlarımızla beraberiz. Yapılması gerekeni, vatandaşlarımızı mağdur etmeden süreci yürütüyoruz. Bu konuya da siyaset üstü bakılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Siyaset üstü bir mesele olan kentsel dönüşüme böyle bakılmadığına değinen Murat Kurum, şunları söyledi:

"Bütün belediye başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz ve ilçe başkanlarımız hepsi vardı toplantıda. Biz onlardan Bakanlık olarak kentsel dönüşüm stratejilerini ilçe bazında istedik ve 'Yardıma hazırız.' dedik. Bizim başkanlığımızda bir çalışma grubumuz var. Kimse bize, 'Bakanlıktan şöyle bir destek istedik de alamadık.' diyemez. Bu süreci birlikte yürütmeye devam ediyoruz. Gerek büyükşehir gerekse diğer ilçe belediyelerinden gelen talep üzerine bu komisyon toplanmaktadır. Verilebilecek her türlü destek de verilmektedir."

 

Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü yapıldı!


Geri Dön