14 / 05 / 2024

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

Seçim öncesi piyasalarda belirsizlik ortamı devam ederken, yatırımcıların bekle-gör politikasıyla temkinli hareket ettiği gözleniyor. Peki, bu hafta en çok hangi yatırım aracı yatırımcılarını sevindirdi? Borsa düşerken en fazla prim yapan hisseler hangileri oldu? Detaylar haberimizde…



EN ÇOK PRİM YAPANLAR

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

 Bu hafta BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında en fazla prim yapan hisse senedi yüzde 31,14 ile Alfa Solar Enerji hisseleri oldu. Alfa Solar Enerji hisselerinden sonra yüzde 29,28 oranındaki değer artışı ile Kiler Holding hisseleri prim yaparken, Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri ise yüzde 22,27 oranında değer kazandı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri içerisinde en çok kayba uğrayan hisse senedi ise yüzde 15,91 ile İş Bankası (C) hisseleri oldu. Anadolu Efes Biracılık yüzde 13,35 oranında gerilerken, Yapı Kredi hisseleri ise yüzde 13,25 oranında değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında; en değerli şirket ise 228 milyar 301 milyon lirayla Sasa Polyester birinci sırada yer alırken, Sasa’yı 197 milyar 800 milyon lirayla Koç Holding ve 189 milyar 526 milyon lirayla Ford Otomotiv Sanayi şirketleri izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön