28 / 04 / 2024

Yatırım Valık Kiralama 450 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Yatırım Valık Kiralama 450 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Yatırım Varlık Kiralama tarafından 450 milyon TL tutarında ve çeşitli vadelerde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere kira sertifikası ihraç edecek...



Yatırım Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platrformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracı yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı. 

Yatırım Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde ve nitelikli yatırımcılara sunulmak üzere, 450 milyon TL tutarında, çeşitli vadelerde ve Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı kira sertifikaları ihraç edilecek.

Yatırım Varlık Kiralama A.Ş'nin KAP açıklaması:
Şirketimiz Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") tarafından 07.06.2013 tarihli 28670 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kira Sertifikaları Tebliğinin (III-61.1) ("Tebliğ") 10. Maddesinin 3. Fıkrası çerçevesinde, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ("Fon Kullanıcısı") fon kullanıcısı ya da kaynak kuruluş olarak yer alacağı, izahnamenin ilk yayımlandığı ve/veya ihraç belgesinin onaylanmasının kararlaştırıldığı SPK karar tarihinden itibaren bir yıl içinde, çeşitli vadelerde ve Tebliğ'de öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle; halka arz veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak veya satış şekillerinin birlikte kullanılması yöntemiyle, 450.000.000,-TL (dörtyüzellimilyon TL) ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurtiçinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar vermiştir. 

 


Geri Dön