28 / 04 / 2024

Yatırıma uygun araziler internetten sorgulanacak!

Yatırıma uygun araziler internetten sorgulanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yatırıma uygun arazilerin sorgulanabilmesi amacıyla kurumların güncel verilerini kullanan internet tabanlı sorgulama yazılımı ve arayüzü hazırlanarak kullanıma açılacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yatırıma uygun arazilerin sorgulanabilmesi amacıyla kurumların güncel verilerini kullanan internet tabanlı sorgulama yazılımı ve arayüzü hazırlanarak kullanıma açılacak. Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'nın "Isfatisfiki Bilgi Altyapısını Geliştirme Programı", "İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Programı", "Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı", "Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı"nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüteceği çalışmalara yer verildi. 

Buna göre, Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığı verilerinin istatistik üretim süreçlerinde kullanımı sağlanacak. Böylece, inşaat üretim endeksinin hesaplanmasında bu verilerin kullanılması amaçlanıyor. Yatırıma uygun arazilerin sorgulanabilmesi amacıyla kurumların güncel verilerini kullanan internet tabanlı bir sorgulama yazılımı ve arayüzü hazırlanarak kullanıma açılacak.


Bizim Gazete


Geri Dön