07 / 05 / 2024

Yatırımcı güvence yasası ile güvende!

Yatırımcı güvence yasası ile güvende!

Yeni hükümet sistemiyle yatırımcının Türkiye'ye olan güveni arttı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adım atılacağını söyledi. 



Yeni hükümet sisteminin hayata geçmesiyle Türkiye'de küresel yatırım algısı güçlendi. Yabancı yatırımcıların 'güçlü Türkiye' algısı arttı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin ilk icraatı da 'güvence yasası' olacak. Güvence yasası ile yatırımcı koruma altına alınacak. 

Seçimlerden sonra yatırımcılar bekleyişe geçti. Yeni ekonomi yönetiminde kimlerin yer alacağı, ofis ve kurulların nasıl işleyeceği yatırımcıların en çok merak ettiği konuların arasında. Yeni dönemde yatırımcıyı güldürecek haberler gündemde. 

Yeni Asır Gazetesi'nde Hazal Ateş'in haberine göre Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, atılacak önemli adımları açıkladı. 

YENİ DÖNEMDEKİ İCRAATLAR

YATIRIMCIYA BİLGİLENDİRME: Her ilde yatırımcı sağlıklı bilgilendirmek ve bürokratik işlemlerini kolaylaştırmak için yatırım destek ofisleri kurulacak.

YENİ SERBEST BÖLGELER: Yeni sistemle birlikte yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri kurulacak. Ticaret ve istihdam merkezleri haline gelecek serbest bölgeleri, yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli avantajlar sunacak. 

TEŞVİKLER DAHA GÜÇLÜ: Yeni başvuru, izin ve teşvik belgesi gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılması sağlanacak. Sıfır maliyetle yatırım fırsatı sunan teşviklerin daha da güçlenmesi amaçlanacak.

YATIRIMCI GÜVENDE: Cumhurbaşkanlığı önderliğinde başlayan yeni düzenlemede yatırım ve yatırımcılar hukuki güvence altın alınacak. Karar göre, yerli ve yabancı yatırımcının sermaye endişesi kalmayacak. Düzenleme Yatırım Ofisi tarafından gerçekleşecek. 


Geri Dön