14 / 05 / 2024

Yatırımcılar altını, doları bırakıp ona koşuyor! Artık o da bir yatırım aracı!

Yatırımcılar altını, doları bırakıp ona koşuyor! Artık o da bir yatırım aracı!

Dolar ve altından sonra o da yatırım aracı haline geldi. İşte yatırımcıların düşünebileceği o yatırım aracı!



Otomobil fiyatlarındaki artış seçimden sonrasında katlanarak ilerliyor. Haziran ayından itibaren sıfır otomobilde yüzde 8’e varan zamlar yapıldı. Piyasada artık 500 bin TL’nin altında araç bulunmuyor. Piyasanın en ucuz olan otomobilleri Fiat Egea'nın en boş modeli 549.900 TL'ye Renault Clio Joy ve Hundai İ20 Jump 609.000 TL ile bu modeller yer aldı.

2’NCİ EL OTOMOBİLLERE İLGİ YOĞUN!

Sıfır otomobillerde meydana gelen artışlar yeni otomobil almak isteyen kişileri doğrudan ikinci el otomobillere yöneltti. Ama ikinci el otomobillerde de fiyat artışları durmak bilmiyor. Yılın ilk çeyreğinde ise ortalama yüzde 15 ile 20 arasında zamlanmış olan ikinci el araçlarda yeni zam bekleniyor. Ekonomi Gazetesi’ne konuşmuş olan sektör temsilcilerinden biri olan Serdıl Gözelekli de tüketicinin ikinci el arabaya yöneldiğini duyurdu.

ZAM YOLDA!

Ocak 2022’den Nisan 2023 yılına kadar geçmiş olan yaklaşık bir buçuk yıllık sürede ikinci el otomobiller yaklaşık olarak iki kat değerlendiğini belirten Gözelekli, "Söz konusu bu zaman diliminde ikinci el araç alıcılarının döviz ve altını tercih eden kişilere oranla daha kazançlı olduğu söylemleri bir hayli arttı” diye konuştu. İkinci el otomobillerin durmadan değer kazandığını vurgulayan ve yeni zammın da yolda olduğunu söyleyen Gözelekli şunları söyledi; "İkinci el otomobillerde yılın ilk çeyreğinde ortalama olarak yüzde 15 ile 20 arası bir fiyat artışı meydana geldi. Yine sıfır otomobil tedarikindeki sorunların etkisi ile ikinci el piyasalarında, geçmiş istatistiki verilere göre; önümüzdeki üç ay içinde yüzde 10 ile 15 arası bir fiyat artışı olacağını düşünüyoruz.”

Nissan, , Fiat, Peugeot, Renault, Dacia Opel ve Citroen bayiliğini yapmakta olan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, haziran ayında markaların modele kıyasla değişmek ile birlikte otomobillere yüzde 2 ile yüzde 8 arasında zam yaptığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön