13 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Hafta başı yurt dışı piyasalarda bunlar yaşanacak!

Yatırımcılar dikkat! Hafta başı yurt dışı piyasalarda bunlar yaşanacak!

Noel ve yılbaşı tatili nedeniyle bir süredir düşük hacimle ilerleyen dünya piyasalarını pazartesi gününden itibaren yoğun bir veri gündemi bekliyor.



Yatırımcıları çok yakından ilgilendiren yurt dışı piyasalarda pazartesi günü itibarıyla yoğun bir hafta başlıyor. Uzmanlara göre, öncelikle ABD'de enflasyon ve resesyon ikilemi güçlü kalmaya devam ederken, iş gücü piyasasına yön gösterecek makroekonomik verilerin piyasalarda oynaklığı artırabilir.

Yatırımcılar dikkat! Hafta başı yurt dışı piyasalarda bunlar yaşanacak!

Tahvil piyasalarındaki satıcılı seyrin enflasyon endişesinin hala güçlü kaldığına işaret ettiğini belirten analistler, belirsizliklerin para piyasalarındaki fiyatlamaları zorlaştırdığının altını çizdi.

Uzmanlara göre, Fed’in şubatta yüzde 73 ihtimalle 2 baz puan faiz artıracağı tahminleri ağır basarken, 50 baz puanlık faiz artış ihtimali de yüzde 27 ile önemli bir olasılık olacak.

ABD’DE YOĞUN VERİ TAKVİMİ

ABD'de pay piyasalarında önümüzdeki çarşamba günkü Fed tutanakları ve cuma günkü istihdam raporu verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

Uzmanlar, istihdam raporunun da yatırımcıların odağında olacağını kaydederek, Fed'in enflasyonla mücadelesinde iş gücü piyasasının soğumasının oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

ABD’de, yeni konut satışları ise kasım ayında aylık bazda yüzde 5,8 artışla 640 bine çıkarak piyasa beklentilerinin aksine yükseliş kaydetti ve 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

2 Ocak günü başlayacak olan haftalık veri takviminde, salı imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve inşaat harcamaları, çarşamba ISM imalat sanayi PMI, perşembe ADP özel sektör istihdam raporu, dış ticaret dengesi ve hizmet sektörü PMI ile cuma işsizlik oranı, fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri takip edilecek.

ABD'de borsalar pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön