Konut

Yatırımcılar döviz ve mevduattan çıkarak konuta yöneldi! Yüksek faizlere karşı konut satışları artıyor!

Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artarak 134 bin 155 olarak gerçekleşti. Yatırımcılar, yüksek faizlere rağmen konut yatırımını tercih ediyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün konut satışlarını açıkladı. Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 arttı. 134 bin 155 olarak gerçekleşti. Konut satışları son ayların en yüksek seviyesini görürken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yüksek faizlere karşı vatandaşların ev aldığına dikkat çekti. 

Kireçci, sosyal medya hesabından konut satışı rakamlarını değerlendirerek kimlerin ev aldığını açıkladı. Tebernüş Kireçci, ihtiyaç sahiplerinin konut kredisi şartları uygun olmamasına rağmen mevduat, döviz ve altındaki birikimleriyle ev almak için şartları zorladığını aktardı.

'Filmim sonu belli' diyen Tebernüş Kireçci, konut piyasasındaki hareketliliği sosyal medya hesabı X'ten açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Türkiye genelinde konut satış sayısı, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 arttı. 134 bin 155 olarak gerçekleşti.

Yorumu: İhtiyaç sahipleri konut kredisi şartları uygun olmamasına rağmen mevduat, döviz ve altındaki birikimleriyle ev almak için şartları zorluyor.

Ayrıca kurt yatırımcıları da unutmamak gerekiyor. Kurt yatırımcılar yavaş yavaş dövizden ve mevduattan çıkıp konuta geçiş yapıyor.

Filmin sonu belli:)

Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kavgalarını işaret etti: Arz artırılmalı, yoksa daha büyük kavgalar göreceğiz!

Deprem bölgesinin başı 'yapı denetim şirketleriyle' belada! Tebernüş Kireçci peş peşe açıkladı! Açıktan para istiyorlar