28 / 04 / 2024

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?



Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, yatırımcılar konut alım satımında  doğru zamanın çok önemli olduğunu açıkladı.

YAZ AYLARI KONUT SATIŞLARI İÇİN AVANTAJLI!

Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce yatırımcıların detaylı araştırması gerektiğine vurgu yapan Tüzüner, yatırım geri dönüşü yüksek gayrimenkul almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalarr olduğunu söyledi.

Konut alım ve satımı yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu açıklayan Tüzüner, Ülkedeki ekonomik koşullardan bağımsız özellikle bahar ve yaz aylarında konut satışlarında artışların yaşandığını aktardı.

insanların kışa hazır olma isteği yaz döneminde gayrimenkul yatırımlarına talebi artırdığını belirten Tüzüner '' Bu durum, elbette fiyatlarda artışı tetikleyebiliyor. Ancak, bu dönemde daha çok seçeneği değerlendirme avantajı doğuyor" ifadelerini kullandı.

KIŞ MEVSİMİ GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN FIRSAT!

Tüzüner, “Gayrimenkul yatırımlarının yavaşladığı kış aylarında düşen talebin neticesiyle yaşanan durgunluğu fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar kış aylarında yatırım yapmayı tercih ediyor. 

Kış aylarında talebin az olmasıyla birlikte gayrimenkul yatırımlarında fırsatları yakalamak kolaylaşıyor" dedi.

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

KONUT DIŞI ALIMLAR İÇİN DE GEÇERLİ... 

Arsa, arazi, bağ, bahçe gibi konut dışı alımlarda ise yine benzer faktörlerin söz konusu olduğunu söyleyen Tüzüner, sözlerini şöyle tamamladı: "Arsa ve arazi yatırımlarında müşterilerimiz için fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bir yatırımın fiziksel, teknik ve finansal açıdan kâr getirip getirmeyeceğini araştırıyoruz.

Alanın imara açılma olasılıklarını değerlendiriyoruz. Çevresindeki elektrik, su, yol, proje, kamu yatırımları gibi faktörleri inceliyoruz.

Gayrimenkulleri satın almadan önce detaylıca analizlerini gerçekleştiriyor, satın aldıktan sonra ise üst ölçekli planlarına uygun olucak şekilde gayrimenkullerin geliştirilmesini sağlıyoruz." dedi.

Kredilere faiz ayarı geldi! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinin aylık ödemeleri ne kadar?

2024'ün konut politikası açıklandı: Ev sahibi olmak kolaylaşacak, sosyal konutlar tamamlanacak!

Geri Dön