Altın & Dolar

Yatırımcıları madde madde uyaran İslam Memiş'ten gram altın için yeni açıklama geldi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada "Altın için yepyeni bir dönem bizi bekliyor" ifadelerini kullanarak, bunun gerekçelerini de sıraladı. İşte İslam Memiş'in açıklamaları...

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Altın ithalatında normalleşmeye gideceğiz" ve "Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, bir köşede atıl şekilde duracak, bunun neresi vatandaşın menfaatine? Çıkar çevreleri rahatsız, kusura bakmasınlar" sözleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, söz konusu bu açıklamalar için "Altın için yeni bir dönem mi?" sorusunu da beraberinde getiriyor. Benim cevabım evettir. Altın için artık yepyeni bir dönem bizi bekliyor! Altın için plan tıkır tıkır işliyor. Yeni dünya düzeni için artık vakit de daralıyor. Bazı şeylerin 2030 yılına kadar zamanı var" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında İran’da kuyumcuların protesto amacıyla kepenk indirdiklerini kaydeden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "İran’da kısa bir zaman önce yürürlüğe giren Kapsamlı Ticaret Kanunu’nun 18. maddesi kuyumculara sahip olmuş oldukları tüm altın stoğu ve tüm altın alım satımı yapan herkesin bilgilerini sisteme girme zorunluluğu da getirildi. Söz konusu sistem, artık kontrol bende diyor. Ülkemizde altın ithalat yasağı ile beraber iç piyasada altın kıtlığı oldu. Sorunun çözülmesi amacıyla da iki kamu bankası görevlendirildi. İthalat, kuyum sektörüne yasak bankalara serbest. Bizdeki bu sistem de artık kontrol bende diyor" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'in TV100'deki yazısının devamı şu şekilde:

"Önce 0,25-0,50 gram altınların üretimi yasaklanıyor, daha sonra da altın ithalat yasağı geliyor, sonra da bir metal oluyor! Bakalım şimdi sırada ne var? Benim için olabilecek sıralamam şu şekilde:

- Altın basımında yeni dönem

Rafinerilerin ve Darphane’nin üretmiş olduğu tüm altınlar seri numaralı bir basımla kayıt altına alınır. Söz konusu bu seri numaralı altınlar kayıt altına alındığından en son sahibi de kolay bir şekilde tespit edilebilir.

- Yastık altı için yeni uygulama ve teklifler

Şimdiye kadar yastık altı altınlar için bir çok uygulama devreye girdi ve ekonomiye de kazandırıldı.
Bundan sonrası için de daha yüksek faiz getirili teklifler sunulabilir.

- Kuyum sektörü daralabilir

Söz konusu bu yeni yasal düzenlemeler ile kuyumculuk sektörü artık daha da zorlaştırılabilir.

Küçük mağazaların çoğu kepenk indirmek zorunda kalabilir. İran örneğindeki gibi.

- Dijital cihaz zorunluluğu

Yeni üretilmiş olan cihazlar ile beraber her şey kayıt altında olacağından satışlar için de hesap makinasına benzer cihazlar zorunlu olabilir.

Ben bunun gibi pek çok gelişmeyi bekliyorum.

Sonuç itibarıyla “fiziki altın sahibi olan son nesil olduğumuzu” hatırlatmak isterim.

 

'Her Türk vatandaşının burada yeri olmalı' diyen gayrimenkul uzmanı Antalya’nın fırsat bölgelerini açıkladı!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti!

Gram altın fiyatı 2024: Altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? 15 Mayıs 2024 canlı altın fiyatları!