27 / 04 / 2024

Yatırımcıların yeni rotası belli oldu! O illere talep gittikçe artıyor!

Yatırımcıların yeni rotası belli oldu! O illere talep gittikçe artıyor!

Gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik devam ederken, yatırımcılar rotalarını değiştirerek en yüksek dönüşü alabilecekleri bölgelere yönelmeye başladı.



Invest Global Gayrimenkul’ün Kurucusu Uğur Öztürk Türkiye’nin emlak yatırımcıları için cazip bir pazar olmaya devam ettiğini söyledi.Türkiye’de emlak piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken, büyükşehirlerdeki tersine göç hareketi gayrimenkul yatırımlarına yön vermeye devam ediyor.

 Yatırımcıların yeni rotası belli oldu! O illere talep gittikçe artıyor!

YATIRIMCILAR O BÖLGELERE YÖNELİYOR!

Yatırımcıların ilgisi, sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan dönüşlerin yüksek potansiyele sahip olduğu bölgelere artmaya başladı.  Türkiye’nin emlak yatırımcıları için cazip bir pazar olmaya devam ettiğini söyleyen Invest Global Gayrimenkul’ün Kurucusu Uğur Öztürk ise sektörün dinamiklerini değerlendirirken, yatırım için avantajlı olan bölgeleri açıkladı.

Invest Global Gayrimenkul’ün Kurucusu Uğur Öztürk, son zamankarda meydana gelen depremlerin etkisiyle birlikte özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden başka illere göç dalgasının olduğunu ve farklı şehirlerdeki gayrimenkullerin değer kazanmasına yol açtığına değindi. 

Bu gibi durumların yatırımcıların tercihlerinde kritik bir rol oynadığını söyleyen Öztürk '' Kocaeli’nde ortalama konut metrekare fiyatları son 3 yılda  yüzde 565,2 artarak 14 bin 785 TL olurken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor.

 Yatırımcıların yeni rotası belli oldu! O illere talep gittikçe artıyor!

Aynı şekilde İzmir’den Muğla gibi illere göç hareketi de bu şehirlerdeki gayrimenkul değerlerini etkiliyor. Muğla’daki konut fiyatlarının 3 yılda yüzde 712.9 yükselişle metrekare 29 bin 539 TL’ye ulaştığı görülürken, geri dönüş süresi 21 yıl olarak ölçülüyor. Yatırımcılar da bu koşulları kirayla gelir etmek üzere avantaja çeviriyor” dedi.

Şu ana kadar 100’ü aşkın gayrimenkul geliştirme projesinde stratejik planlama, gayrimenkul değerleme, portföy varlık yönetimi ve proje finansmanı alanlarında hizmet verdiklerini  aktaran Invest Global Gayrimenkul’ün Kurucusu Uğur Öztürk,  “Proje geliştirme, yatırım danışmanlığı, planlama şeklinde üç ayrı kolda hizmet veriyoruz. Uzman kadromuzla, karmaşık projeleri öngörülen bütçeler dahilinde tamamlanması konusunda yatırımcılara ışık tutuyoruz.  Gelecek dönemde önce ülkemizin gayrimenkul konusundaki ihtiyaçlarını karşılamayı, ardından yurt dışında franchise vererek ofis ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!
Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Geri Dön