Yeni Şirketler

Yatırımcıya 100 bin dönüm 'organize' arazi tahsis edilecek

Hazine ve Maliye ağırlıklı olarak tekstil, ilaç, tarım, yenilenebilir enerji, teknoloji firmalarına yatırım yeri tahsisi için kolları sıvadı

İş dünyasında heyecan yaratan teşvik paketi yatırımcıları harekete geçirirken, Hazine ve Maliye ağırlıklı olarak tekstil, ilaç, tarım, yenilebilir enerji, teknoloji firmalarına yatırım yeri tahsisi için kolları sıvadı. Organize sanayi bölgeleri (OSB) içindeki 100 bin dönümlük arazi yatırımlara tahsis edilecek. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın "Yatırımcı bulduğumuzda sunacağımız arazi yok" çağrısına Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yanıt verdi. Kuruluş, Türkiye genelindeki 258 organize sanayi bölgesinde yatırımcılara tahsis edilebilecek arazilerin listesini çıkardı. Ajans, 150 dönüm tek parça arsaların listesini isterken, bu talebe uygun 10 bin hektarlık (100 bin dönüm) arazi tespit edildi. OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz, "Mevcut arsalar değerlendirilmiş olacak. Üstelik OSB içindeki bu alanların bir çoğunda altyapı hazır. Bu liste, firmalar hangi bölgede fabrikasını kurmak istiyorsa ona uygun arsa, araziyi bulmasını kolaylaştıracak" dedi.

135 MİLYON TL'LİK AVANTAJ
OSBÜK Başkanı Yılmaz, yıllık 100 milyon metreküp tüketimi bulunan ve 30 Ekim'e kadar BOTAŞ ile doğalgaz alım anlaşması imzalayan OSB'lere toplam yüzde 7 oranında indirim yapılacağını söyledi. OSB'lerde yıllık doğalgaz tüketiminin 4.5 milyar metreküp olduğunu anımsatan Yılmaz, OSB'lerin 135 milyon lira tutarında bir fiyat avantajı sağlayacaklarını belirtti.
Hazal ATEŞ/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yatırımcıya arazi bulundu

Teşvik paketi yatırımcıları harekete geçirirken, yer tahsisi için çalışmalar başlatıldı Yatırımlar için organize sanayi bölgelerinden 100 bin dönümlük arazi tahsis edilecek

Teşvik paketi yatırımcıları harekete geçirirken; Hazine ve Maliye Bakanlığı ağırlıklı olarak tekstil, ilaç, tarım, yenilebilir enerji ve teknoloji firmalarına yatırım yeri tahsisi için kolları sıvadı. Organize sanayi bölgeleri (OSB) içindeki 100 bin dönümlük arazi yatırımlara tahsis edilecek.

'Lojistik köy olsun'
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın 'Yatırımcı bulduğumuzda sunacağımız arazi yok' çağrısına, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yanıt verdi. Kuruluş, 100 bin dönümlük araziyi yatırımcılara tahsis edeceğini duyurdu. OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz, "OSB'lerin lojistik köy olmasını istiyoruz" dedi. Yılmaz, OSB'lere yüzde 7'lik doğalgaz indirimi yapılacağını hatırlatarak, "Bu, OSB'lere 135 milyon fiyat avantajı sağlayacak" diye konuştu.
Takvim