07 / 05 / 2024

Yaver Holding İstanbul'a teknik üniversite açacak!

Yaver Holding İstanbul'a teknik üniversite açacak!

Merkezi Almanya Nürnberg' de bulunan Yaver Holding, Batman ve çevresine enerji yatırımı yapacak. Yaver Holding' in ayrıca İstanbul'a da bir teknik üniversite açma düşüncesi var...




Merkezi Almanya Nürnberg'de bulunan Yaver Holding, Batman ve çevresine enerji yatırımı yapacak. Holdingin şehir ve çevresine kuracağı 8 adet hidroelektrik santralin (HES) kurulu gücü 152 megawattı (MW), senelik elektrik üretimi 444 gigawattı (GW) bulacak. Yaver'in İstanbul'a da bir teknik üniversite açma düşüncesi de var. 


Yaver Grubu, 23. senesini Almanya’da verdiği resepsiyon ile kutladı. Almanya ve Türkiye’den siyasiler ile sanayicilerin katıldığı resepsiyonda Türkiye’ye yapacakları yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan holdingin yönetim kurulu başkanı Yaver Demir, şu an enerji ve sağlık sektörüne odaklandıklarını dile getirdi.


Batman’da hayata geçirecekleri HES projesi için nihai kararın Ocak ayında verileceğini belirten Demir, “Ön ödemeleri yaptık, araştırmalarımız olumlu çıktığı takdirde bölgede 8 adet HES inşa edeceğiz. Bunlar bir kanalda 25 kilometre arka arkaya kurulacak. Şu an santrallerin toplamda 152 MW Kurulu gücü olmasını, 444 GW senelik elektrik üretmesini planlıyoruz.” dedi.


TEKNİK ÜNİVERSİTE İÇİN İSTANBUL’DA MEKÂN ARIYOR


Demir, Yaver Holding olarak İstanbul’da teknik üniversite açacaklarını da bildirirken, şunları ifade etti: 


“Artık Türkiye’de iyi bir mühendislik, iyi bir altyapı olmalı. Maalesef Türkiye kendini taşeronluğa odaklamış. Ülkede yeterli miktarda mühendis yok. Onun için İstanbul’da teknik üniversite kurmaya karar verdik. Sözleşmeyi parafladık, şu an İstanbul’da müsait yer arıyoruz. Bulduktan sonra hayata geçireceğiz.”


Merkezi Nürnberg’te bulunan ve dünya çapında faaliyet göstermekte olan çok uluslu bir mühendislik şirketi olan Yaver Holding 1991'de kuruldu. Pek çok ülkede faaliyet gösteren holding, 450 personeli ile Avrupa genelinde endüstri, enerji, sağlık ve altyapı sistemleri alanında faaliyet gösteriyor. 


Time Türk


Geri Dön