29 / 04 / 2024

Yaveriye TOKİ bölgesinde 256 konut yapıldı!

Yaveriye TOKİ bölgesinde 256 konut yapıldı!

Yaveriye TOKİ bölgesinde toplu konut yapım çalışmaları sona erdi. Belediyeye ait olan 26 dönümlük arazide 10 blok halinde toplam 256 konut yapıldı.



OSMANİYE Belediyesi'nin toplu konut çalışmalarında ikinci etap da tamamlandı. Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yaveriye  TOKİ  bölgesinde toplu konut yapım çalışmaları sona erdi. Belediyeye ait olan 26 dönümlük arazide 10 blok halinde toplam 256 konut yapıldı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Burada orta ve alt gelir grubuna yönelik, kentimize özgü bir proje uygulandı" dedi. 


ARAZİ BELEDİYEYE AİT 

Örnek daireleri gezen Başkan Kadir Kara, TOKÎ ile birlikte bu alana örnek bir proje uygulandığını söyledi. Örnek daireleri çok beğenen Kara, "Bu konutların yapıldığı 26 dönümlük arazi belediyemize aitti. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler ile bu alana 256, artı 10 olmak üzere toplam 266 konut yapıldı. Buradan ve Yeşilyurt TOKİ'den elde edeceğimiz gelir ile Yeşilyurt Mahallesinin tamamının kentsel dönüşümünü tamamlayacağız" dedi.

 

MİMARİ YAPİSİ FARKLI 

Belediyenin girişimleri ile TOKİ standart projeleri yerine farklı bir çalışma uygulandığını kaydeden Kara, "Osmaniye'nin hava koşullarına uygun, balkonları geniş, mimarisi farklı bir proje. 123 ve 106 metrekarelik 2+1 ve 3+1 daireler yapıldı. Binanın her katında üç daire var. Projemiz bu şekilde orta gelir grubu ile alt gelir grubuna müşterek olarak hitap edecek. TOKİ tarafından satışa çıkarıldı ve kura çekimi yapıldı" diye konuştu. 


Sabah Ek


Geri Dön