14 / 05 / 2024

Yaveriye TOKİ bölgesine kadar konut yapıldı

Yaveriye TOKİ bölgesine kadar konut yapıldı

Yaveriye TOKİ bölgesinde toplu konut yapım çalışmaları sona erdi. Belediyeye ait olan 26 dönümlük arazide 10 blok halinde toplam 256 konut yapıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Galatasaray ve TOKİ, deprem bölgesinde 300 konutun inşası için protokol imzaladı!

Galatasaray Kulübü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut inşa edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’ın deprem bölgesine 300 konut inşa edileceği öğrenildi. Konutların 100’ü Hatay’a, 100’ü Adıyaman’a ve 100’ü de Kahramanmaraş’a yapılacak.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Deprem bölgesine sıfır faizli kredi! Hemen başvurun 50 bin TL’ye sahip olun!

Deprem bölgesi için yeni bir karar alındı. Hemen başvuranlara 50 bin TL verilecek. İşte detaylar!

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından peş peşe uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Büyük tehlikeye dikkat! Deprem bölgesine ‘kanser’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli tarihi depremlerin ardından ortaya çıkan enkazın oluşturduğu atıklar için çevre sağlığı uyarılarının ardından bölge için bir de ‘kanser riski’ uyarısı yapıldı.

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattıklarını söyledi.

Yaveriye TOKİ bölgesine kadar konut yapıldı Haberi

Yaveriye TOKİ bölgesine kadar konut yapıldı

OSMANİYE Belediyesi'nin toplu konut çalışmalarında ikinci etap da tamamlandı. Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yaveriye TOKİ bölgesinde toplu konut yapım çalışmaları sona erdi. Belediyeye ait olan 26 dönümlük arazide 10 blok halinde toplam 256 konut yapıldı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Burada orta ve alt gelir grubuna yönelik, kentimize özgü bir proje uygulandı" dedi. 


ARAZİ BELEDİYEYE AİT 

Örnek daireleri gezen Başkan Kadir Kara, TOKÎ ile birlikte bu alana örnek bir proje uygulandığını söyledi. Örnek daireleri çok beğenen Kara, "Bu konutların yapıldığı 26 dönümlük arazi belediyemize aitti. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler ile bu alana 256, artı 10 olmak üzere toplam 266 konut yapıldı. Buradan ve Yeşilyurt TOKİ'den elde edeceğimiz gelir ile Yeşilyurt Mahallesinin tamamının kentsel dönüşümünü tamamlayacağız" dedi.

MİMARİ YAPİSİ FARKLI 

Belediyenin girişimleri ile...