02 / 05 / 2024

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattıklarını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışındaki konuşmasında, toplantıya katılan bilim insanlarının fikirleri, önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kentleri dirençli hale getirene kadar çalışmaları kararlı bir biçimde sürdüreceklerini dile getirdi.

İki deprem ve daha sonra yaşanılan artçı depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AFAD Başkanlığı'ndaki koordinasyonunda, ilgili bakanlarla beraber süreci anbean sahadan takip ettiklerini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk andan itibaren devletimiz bütün imkanlarıyla 11 şehrimize gerek arama kurtarma çalışmalarındaki toplamda 26 bin enkaz, 26 bin binadan bahsediyoruz. Bu çerçevede toplamda 35 bin 250 arama kurtarma personeli AFAD'ımızın koordinasyonunda tüm kentlerimizde eş zamanlı her saat, her dakika üstüne koya koya artırarak gitti. Arkadaşlarımız uyumadan, yemeden-içmeden vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için mücadele etti. Bu çerçevede valilerimiz, kaymakamlarımız, ilgili bakan arkadaşlar ve tüm ekiplerimizle beraber toplamda 271 bin personelimiz sahadaydı. Bugüne kadar 624 bin vatandaş tahliye edildi. 18 bin iş makinesi de şu an fiilen alanda hizmet vermektedir." dedi.

Deprem bölgesine 405 bin afet konutu ve 83 bin köy evi inşa edilecek!

Yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalara değinen Bakan Murat Kurum, vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için AFAD'la tüm şehirlerde kurmuş oldukları koordinasyon merkezleriyle veraver bugüne kadar 360 bin çadır kurulduğunu ve bu çadırlarda 1 milyon 440 bin vatandaşın barınmasının sağlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamdaa yine aynı anlayışla konteyner kentleri kurduklarını söyleyen Murat Kurum, "AFAD'ımız, TOKİ'miz, Emlak Konut'umuz, belediyelerimiz, buradaki bağışçılarımız, sivil toplum örgütlerimizle beraber gerek prefabrik, gerek çelik, gerek konteyner, gerek yığma malzemelerden tüm şehirlerimizde Hatay'ımızda, Malatya'mızda, Kahramanmaraş'ımızda, Gaziantep'imizde konteyner kentlerinin kurulumunu başlattık ve ne kadar ihtiyaç varsa yine koordinasyon içerisinde süreçlerimizi yürütüyoruz" dedi. 


Geri Dön