27 / 04 / 2024

Hükümetten son dakika açıklaması: Sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edilecek!

Hükümetten son dakika açıklaması: Sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edileceğini söyledi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, deprem bölgesine dair, "200 bin konutun ihale süreçleri ile inşası hızla devam ederken, yapımı tamamlanan konutları çok yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz" dedi.  Karaaslan, sene sonuna kadar da 41 bin konut ile 5 bin köy evinin teslimini yapmayı planladıklarını belirtti.

Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı görevini de üstlenen Çiğdem Karaaslan, AK Parti genel merkezinde yapılan 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nın sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

KONUT TESLİMLERİ BAŞLAYACAK

Karaaslan, çalıştayın ilk gündeminin deprem felaketinde büyük yıkıma uğrayan kentler olduğunu belirterek, "Adıyaman ve Kahramanmaraş illerimizden başladığımız saha çalışmaları kapsamında; 'yerinde dönüşüm'den rezerv alanlara, geçici barınma merkezlerinden köy evlerine kadar bölgede büyük bir hızla devam eden çalışmaları yerinde inceledik" diye bildirdi.

Bölgede ilgili kurumları tarafından 200 bin konutun ihale süreçleri ile inşası hızla devam ederken, yapımı tamamlanan konutları çok yakında etap etap teslim etmeye başlayacaklarını söyleyen Karaaslan, sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evinin teslimini planladıklarını anlattı.

Hükümetten son dakika açıklaması: Sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edilecek!

Diğer konut ve köy evlerini de tamamlandıkça teslimatlarının yapılacağını söyleyen Karaaslan, "Deprem bölgesinde ilk bir sene içerisinde 319 bin olmak üzere toplamda 170 bin ticari alan ve 680 bin konuttan oluşan 850 bin bağımsız bölümün inşasını tamamlamayı ve bu kentlerimizi yalnızca binalarıyla değil; ticari, ekonomik ve sosyal hayatıyla da yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

"YAPI STOKUNU YENİLEMEKTE KARARLIYIZ"

2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm hamlesi ile bu zaman kadar 3,3 milyon yapının dönüşümünün sağlandığını aktaran Karaaslan, böylece 20 milyona yakın insanın, güvenli yuvalara kavuştuğunu söyledi. 

Bu dönüşümün, yeni yasal düzenlemeler ile Türkiye genelinde seferberlik halinde devam etmesini hedeflediklerini söyleyen Karaaslan, "Biliyoruz ki sadece konutları dönüştürmüyoruz. Bizler sağlıklı, güvenli, kimlikli, şehrin hafızasını devam ettiren açık ve yeşil alan kullanımlarıyla, peyzaj düzenlemeleriyle, sosyal donatı alanlarıyla, kültürel ve sanatsal altyapısıyla, ticaret alanlarıyla yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Tüm şehirlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız" diye konuştu.

Belediye konut imarlı 5 arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Akiş GYO, yılın ilk 9 ayında 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti!

Diyarbakır'da 3 taksitle ucuz arazi fırsatı! İhalesi 24 Kasım'da! 


Geri Dön