29 / 04 / 2024

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesince gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" sempozyumunda, önemli açıklamalarda bulundu. 

Çiğdem Karaaslan, AK Parti'nin, 2002'den itibaren belediyeleri devralmasıyla altyapısı ve üstyapısıyla şehirleri yaşanabilir duruma getirmeye başladığının altını çizdi. 

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

KONUT ÜRETMEK SADECE SAĞLIKLI KONUT ÜRETİMİNDEN İBARET DEĞİL 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, şehirlerin yaşanabilirlikle ilgili ciddi problemlerinin olduğunu aktardı ve "Adını, 'Yaşanabilir şehirler' koyduğumuz, yaşanabilirliği merkezde tuttuğumuz bir süreç başlattık" diye konuştu. 

Bu süreçle beraber hızla konutlar üretmeye başladıklarının altını çizen Karaaslan, "Çünkü özellikle sosyal açıdan konuta ulaşmayla ilgili sıkıntısı olan Türkiye'de bu hayali gerçeğe dönüştürmek amacıyla  TOKİ  hızla yeni konutlar hayata geçirdi" açıklamasında bulundu. 

Çiğdem Karaaslan, zaman içinde bakış açılarına, güncellemeler, değişimler, dönüşümler yaptıklarına dikkat çekti. "Konut üretmenin yalnızca sağlıklı konut üretiminden ibaret olmadığı anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı zamanda estetik, sürdürülebilir, kendi kimliğine katkı sunabilecek, sadece yaşanabilecek değil, yaşatabilecek kentleri oluşturmaya başladık" diyen Karaaslan, bugün yaşatan şehirlerin konuşulduğuna, bu nedenle de yalnızca tarihi korumak üzerinden değil, koruyarak yaşatmak ve aynı zamanda yeni projeleri bir eser niteliğine kavuşturmak gibi bir ideale sahip olduklarına vurgu yaptı.

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

ARTIK ŞEHİRLER 'GECEKONDU ŞEHRİ' OLARAK ANILMIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, söz konusu açıklamasında yine zaman içinde  Türkiye'de ihtiyaçların ve beklentilerin değiştiğinin altını çizdi. 

Karaaslan konuya ilişkin açıklamasında "Artık şehirlerimiz gecekondularla anılan şehirler değil, farklı alanlardaki konut çeşitliliğine sahip olan kentlerimiz oldu" bilgilerini verdi

Karaaslan, dünyada ve Türkiye'de son yıllarda iklim değişikliğinin, siyasetin merkezine geldiğine de dikkat çekti ve açıklamasını "Öyle bir süreç ki bu, bazen bir ülkenin ya da ülkelerin toplamda verdiği katkı bir şeyleri değiştirmeye yetmiyor ama bazen bir bireyin hayatında gerçekleştirdiği değişiklik büyük dönüşümü başlatabiliyor. Yeni bir yaşam tarzı belirlemek gerekiyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? İşte son dakika 9 Aralık 2023 altın fiyatları!

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!


Geri Dön