28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem korkusunun her saniye yaşandığı mega kent İstanbul için 5 yıllık yol haritasına odaklandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre toplam 7.5 milyon bağımsız bölüm bulunan megakentte, 1.5 milyon yapı 'acil dönüşüme' ihtiyaç duyuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı2NIN yol haritası kapsamında her sene 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamen güvenli duruma getirilmesi planlanıyor.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul da her 5 yapıdan 1 i dönüştürülmüş olacak!

İSTANBUL'DA RİSKLİ KONUT SAYISI 600 BİN

Ahaber'in aktardığı detaylara göre mega kent İstanbul'da risk altındaki 1.5 milyon bağımsız bölümün 600 binini konutlar oluşturuyor. Söz konusu planlama kapsamında Yarısı Bizden Kampanyası üzerinden en az 200 bin konutun dönüşümü sağlanacak. Ayrıca bakanlık tarafından belirlenen güvenli rezerv alanlarda da 350 binden fazla konut yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde mega kent İstanbul'da, 2012 yılından bu yana 800 bine yakın riskli bağımsız bölümün dönüşümü tamamlanırken, halihazırda da 170 bin yapının inşa çalışmaları devam ediyor. Söz konusu bu çalışmalar için ayrılan kaynağın tutarı ise 127 milyar TL olarak dikkat çekiyor..

5 sene içerisinde mega kent İstanbul'u depreme dayanıklı bir metropol yapmayı planlayan yol haritası çerçevesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı da öncü rol üstlenmiş olacak. Bu yılın Ekim ayında kurulan başkanlık bünyesinde 3 genel müdürlük ihdas edilirken, bunlardan birini Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü de oluşturuyor.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul da her 5 yapıdan 1 i dönüştürülmüş olacak!

MARMARA'YA ÖZEL BİRİM

Yine verilen detaylara göre sadece Marmara Bölgesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanacak olan bu birim, mega kent İstanbul'daki sürecin koordinasyonunu yürüterek çalışmaları hızlandıracak. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla başlatılan Yarısı Bizden Kampanyası'na ise yoğun ilgi gösterildi.

Yapılarını dönüşüme sokmak isteyen hak sahiplerine hibe ve 10 sene vadeli kredi imkânı sunan projeye bugüne kadar başvuru sayısı 1.3 milyonu geçti. Söz konusu kampanya kapsamında ilk olarak bina içinde yüzde 100 uzlaşının sağlanmış olduğu yapılarda çalışma başlayacak. Yaklaşık olarak 77 bin bağımsız bölüme denk gelen bu etabından sonra bina içinde 3'te 2'lik bölümün onay verdiği yapılara geçilecek..

İSTANBUL DÖNÜŞÜMÜNDE HEDEF 2028

Mega kent İstanbul'da 7.5 milyon bağımsız bölüm mevcut. Riskli 1.5 milyon bağımsız bölüm dönüştürülecek. Yarısı Bizden kampanyası ile en az 200 bin konutun dönüşümü sağlanacak. Belirlenmiş olan rezerv alanlara 350 bin konut inşa edilecek. 170 bin bağımsız bölümün dönüşümü sürüyor. Her yıl 350 bin yeni yapı inşa edilecek.
2012 yılından bu yana 800 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı.

 

Üsküdar Belediyesi'nden Şile'de satılık arsa! İstanbul'da imarlı arsa arayanlar dikkat!

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Çiftçiler dikkat! 406 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!


Geri Dön