28 / 04 / 2024

Yaylalar Holding, 65 milyon liralık yatırım yapacak!

Yaylalar Holding, 65 milyon liralık yatırım yapacak!

Plastik başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015'e hızlı giriyor. İstanbul'da depo ve gayrimenkul yatırımları planlayan şirket, Bodrum'da da konut projesi geliştiriyor.



Plastik başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015 yılında yatırımlarına hız verecek. İstanbul'da depo ve gayrimenkul yatıranları yapacak olan şirket, Bodrum'da da konut projesi geliştiriyor. Yaylalar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kemal Yayla, 2015'te halka arz da planladıklarını söylüyor. 


Plastik top, 1970'li yılların efsane ürünlerinden biriydi. Bakkallardan bir kibrit fiyatına satın alınan bu ürünün Türkiye'deki ilk üreticisi olan Yaylalar Holding, oyuncak sektöründeki gelişim ve çocukların ilgisindeki azalış nedeniyle zaman içinde farklı alanlara da yöneldi. 


Bugün inşaat, yaylı yatak, gıda, plastik ambalaj ve petrokimya gibi 16 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Bu yılı 450 milyon dolar ciro ile kapatmayı bekleyen şirketin 2015 ciro hedefi 500 milyon dolar. Yaylalar Holding'te toplam 450 kişiye istihdam sağlanıyor.


Şirket, son dönemde yeni yatırımlara hız vermiş durumda. Bunların başında da inşaat yatırımları geliyor. İstanbul'da depo ve iş merkezi inşa ettiklerini belirten Yaylalar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kemal Yayla, "Son dönemde bünyemizdeki arsaları yatırıma dönüştürmeye başladık. 2015'te 65 milyon TL'lik yatırım planlıyoruz. Önümüzdeki yılki en önemli projemiz ise halka arz" diyor. 


Yaylalar Holding, 2015 yılında inşaat yatırımlarına ağırlık vermeyi planlıyor. Buna depo yatırımları ile start vermeyi planladıklarını söyleyen Yayla, daha önce farklı antrepolarla çalıştıklarını ancak artık tek bir merkezden sevkiyat yapmak isteğiyle bir depo yatırımına başladıklarını belirtiyor. 


Beylikdüzü'nde 14 bin metrekarelik ve 30 bin ton kapasiteli bir depo inşa ettiklerini belirten Yayla, "Limana en yakın yer olduğu için yatırım için Beylikdüzü'nü seçtik. Şubat ayı gibi faaliyete geçecek olan 20 milyon TL'lik bir yatırım bu. Ayrıca Yayla Holding'i de buraya taşıyacağız" diye anlatıyor. 


BODRUM'DA KONUT YAPIYOR


Bugüne kadar konut projeleri, sanayi siteleri ve bazı bakanlıkların taahhüt işlerini yürüttüklerini söyleyen Ali Kemal Yayla, şu günlerde Bodrum'da bii' konut projesi için hafriyata başladıklarını ifade ediyor. Bodrum Konacık'ta 154 villadan oluşan bir proje yürüttüklerini söyleyen Yayla, şunları ekliyor: "30 milyon TL'lik bir yatırım olacak. Hem yazlık, hem kışlık müşteriye hitap edebileceğiz. Bir yılda tamamlanmasını planladığımız bu projede 3+1 dubleks tarzındaki evler 120-150 metrekare arasında olacak." 


Holdingin gayrimenkul yatırımlarından biri de Esenyurt'ta inşaatına başlayacakları iş merkezi. Projenin üç dönüm arazi üzerinde konumlandığını beliıten Yayla, "2015'in ilk aylarında bu yatırıma başlayacağız. 15 milyon TL'ye mal olmasını beklediğimiz bu projedeki gayrimenkulleri kiralama yoluna gitmeyi planlıyoruz.îzmir'de de yatırım planlarımız var" diyor. 


YEDİ EMİRLİKTE SU SATIYOR


Yaylalar Holding'in iş kollarından biri de gıda. Dubaili su şirketi Mahadha Natural Water şirketine ortak olan Yayla Gıda'nın ürünleri yedi emirlikte satılıyor. Dubai'de su pazarının yüzde 80'ine hakim olduklarını belirten Yayla, şunları anlatıyor: "Orada, toplamda 1 milyon 150 bin adetlik üretimimiz var. Ancak Dubai pazarına yetebildiğimiz için başka pazarlara açılamıyoruz."


Özlem Bay Yılmaz / Ekonomist


Geri Dön