02 / 05 / 2024

Yazıhüyük Belediyesi 40 bin metrekare arsa aldı!

Yazıhüyük Belediyesi 40 bin metrekare arsa aldı!

Nevşehir'in Derinkuyu ilcesine bağlı Yazıhüvük belde belediyesi, vatandaşlardan anlaşma usulüyle aldığı evlerin yıkım çalışmalarını tamamlayarak 40 bin metrekare arsaya sahip oldu. Yıkımlar yapılırken hiç bir vatandaş mağdur edilmedi...



Yazıhüyük Belediyesi tarafından 1999 yılından günümüze kadar yaklaşık 100 'e yakın vatandaşla anlaşılarak yol genişletme, park, sağlık ocağı, belediye dükkanları, kapalı pazar yeri ve eğitim alanlarında kullanılmak üzere arsalar ile tarihi değer taşımayan eski evler satın alındı. Ev ve arsa alımlarında Belediye Meclis üyeleri ve belediye personelleri ile belde sakinlerinden oluşan takdir kıymet komisyonunca vatandaşların ev ve arsalarına değer biçildi. Gönüllü olarak vatandaşların ev ve arsaları alınarak para isteyene peşin parası, ev isteyene de anahtar teslim evleri teslim edilerek hiç bir vatandaş mağdur edilmedi.Sonrasında ise evlerin yıkımları gerçekleştirildi. 


Belde Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, yaptıkları çalışma ile kendi ölçeklerinde beldede bir nevi Kentsel Dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi. 1999 yılında başlattıkları tamamen gönüllülük üzerine ve karşılıklı anlaşma yolu ile ilerledikleri çalışmalarında sonuca ulaştıklarını kaydeden Çavdar, bundan Belediye'nin de halkında kazançlı çıktığını ifade etti. Evi yıkılmış olan vatandaşlardan Ecevit Yıldız, "Belediyeyle anlaşma usulüyle gönüllü olarak evlerimi sattım. Rahmetli babamdan tarafıma düşen arsama aldığım paraya bir miktarda ilave ederek iki oğlum ve kendime yetecek şekilde 3 daireli köşk şeklinde evimi yaptırdım." dedi. 


Geri Dön