10 / 05 / 2024

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...



Öte yandan Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini mercek altına aldığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü kaydediyor.

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre Haziran'da Türkiye genelinde hem satılık fiyatları hem de kiralık fiyatları önceki aya göre yüzde 4 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre de ülke genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44 azalma göstererek 83 bin 636 şeklinde gerçekleşirken Ocak-Haziran döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 22 düşüş göstererek, 565 bin 779 şeklinde oldu.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Ayrıca, Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini ifade ederek emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bu kapsamda konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam gelmesi bekleniyor.

İnşaat firması sahibi Mehmet Öztürk ise piyasanın içinde bulunduğu duruma ilişkin konuştu. Mazota ne kadar zam geliyorsa elektriğe ne kadar zam geliyorsa konuta da o derece zamlar beklendiğini söyleyen Öztürk, "Marmara Bölgesinde İstanbul’da Arap ülkesi vatandaşları ama Antalya gibi illerimizin başta olduğu Akdeniz ve Ege Bölgesinde Rus vatandaşlar konut alımında birinci sırada" dedi. Öztürk, yıl sonuna kadar yüzde 30 seviyelerinde konut fiyatlarının artmasını beklediklerini söyledi.

TOKİ'den o iki yeni konut geliyor! Hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın!

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Çiftçiler aman dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı! Hemen bakın!


Geri Dön