28 / 04 / 2024

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...



İSTANBUL SİLİVRİ'DE SEZONLUK YOĞUNLUĞU 

Megakent İstanbul’dan çok uzaklaşamayan kişilerin yazlık ev tercihlerinde Silivri dikkat çekiyor. Bölgede emlak danışmanlık ofisi sahibi olan Emel Akbaş, talebin fazla olmasına karşılık arzın sınırlı olduğuna vurgu yaptı. 

Sezonluk kiralamalarda fiyatların 60 bin TL'den başladığının altını çizen Akbaş, “Lüks villalarda sezonluk kiralama için 150-300 bin TL, daha lükslerde ise 300-500 bin lira isteniyor” şeklinde konuştu. 

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

MUĞLA VE ANTALYA'DA KİRALAR YÜZDE 271 ARTTI 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Emlak seri ilan platformu Emlakjet tarafından yapılan araştırmada, son 1 senede kira yükseliş rekorunun ülkede Muğla ve Antalya’da olduğu belirlendi. Her iki şehirde de kira yükselişi yüzde 271 oranında oldu. 

Yazlık konut için tercih edilen Mersin’de yükseliş yüzde 147, İzmir’de yüzde 119, Denizli’de yüzde 76, Balıkesir’de yüzde 75, Aydın’da yüzde 50 şeklinde gerçekleşti. İlçe bazında değerlendirildiğindeyse; ülkede rekor kira yükselişi Antalya’da kaydedildi. Konyaaltı’da senelik yükseliş yüzde 265 olurken, Alanya’da yüzde 240 oldu.

Konut kiralarındaki fahiş artışlar engellenecek! Araştırma önergesi verildi!

İstanbul'da kira ortalaması asgari ücretin üzerine çıktı! Bin liradan ucuz kiralık daire yalnızca o 16 şehirde kaldı!

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!


Geri Dön