30 / 04 / 2024

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...



TBMM Genel Kurulu'nda, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, böylece konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması gerekli. Yine verilen detaylara göre, izinsiz kiralamalara da idari para cezası verilecek.

Akşam'da yer alan habere göre, turizm amaçlı konut kiralamalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından nitelikleri belirlenmiş olan plaketin de girişe asılması gerekecek. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, izin belgesi için yapılmış olan başvurularda, söz konusu binanın tüm kat maliklerinin oy birliği de gerekecek. 

Paylaşılan bilgilere göre, mecliste kabul edilen söz konusu kanunda izinsiz kiralama faaliyeti yapana ve izin belgesi sahiplerine yönelik idari yaptırımlara yer verildi.

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

CEZASI NE KADAR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, izin belgesi olmaksızın turizm amaçlı kiralanmış olan konutları kiralayanlara, kiralama yapılan her bir ev için 100 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 günlük bir süre de verilecek.

İZİNSİZ DEVAM EDİLİRSE 500 BİN TL

Yine paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu sürenin sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetini sürdürenlere 500 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir defa daha 15 günlük süre tanınacak. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, söz konusu izin belgesi sahibinden kiraladığı turizm amaçlı konutu, kendi nam ve hesabına 3. kişilere kiraya verenler hakkında, her bir sözleşme için 100 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, kendi adına mesken olarak kullanmak için kiralamış olduğu konutu, kendi nam ve hesabına turizm amaçlı olarak kiraya verenler ile izin belgesi olmayan evlerin turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler hakkında, her bir sözleşme için 100 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek.

TOKİ Kayseri 2023 projesi 31 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

SON DAKİKA! 4.2 büyüklüğünde deprem!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi? Yenişehir Evleri'ne başvuranlar hemen bakın!


Geri Dön