05 / 05 / 2024

YEM Sahnesi'nde Pecha Kucha Night İstanbul Vol. 11!

YEM Sahnesi'nde Pecha Kucha Night İstanbul Vol. 11!

Pecha Kucha Night İstanbul 'a 2011 yılı boyunca ev sahipliği yapmakta olan Yapı Endüstri Merkezi 'nde (YEM) ise aynı tarihlerde baş döndürücü bir sergi var. Space Invaders: Sanat ve Video Oyunu çevresi



15 Eylül 2011 Perşembe akşamı Sanat ve Politika başlığı ile açılışını yapacak olan İstanbul Bienali ile Kurye Video Festivali kapsamında düzenlenen Space Invaders: Sanat ve Video Oyunu çevresi sergisinin yolları Yapı Endüstri Merkezi 'nde 11. kez düzenlenecek Pecha Kucha Night İstanbul 'da kesişiyor. Konu başlığı ie   ‘Dünyayı Kim Yönetiyor Oyun ve Politika '.

Bunlardan birincisi İKSV 'nın düzenlemiş olduğu 12. İstanbul Bienali. 12. İstanbul Bienali, hem biçimsel olarak yenilikçi hem de siyasal açıdan sözünü esirgemeyen yapıtlara odaklanarak bu kez sanat ile siyaset arasındaki ilişkiyi inceleyecek. Bienalin ana ilham kaynağını sanatsal üretimi bu tür bir anlayışın en güçlü örneklerinden olan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres'in (1957-1996) yapıtları oluşturuyor. Pecha Kucha Night İstanbul Vol. 11 işte bu Bienal 'in yan etkinliği olarak açılış akşamlarından birinde Bienal izleyicileri ile buluşacak.

Pecha Kucha Night İstanbul 'a 2011 yılı boyunca ev sahipliği yapmakta olan Yapı Endüstri Merkezi 'nde (YEM) ise aynı tarihlerde baş döndürücü bir sergi var. Space Invaders: Sanat ve Video Oyunu çevresi.  Sergide eseri bulunan sanatçılardan bazıları Pecha Kucha Night İstanbul sahnesinde bizleri video ve konsol oyunlarının perde arkasına götürecek.

Bu iki önemli etkinliğin buluştuğu noktada Pecha Kucha Night İstanbul sahnesinde oyunlarda dünyayı yönetenlerle dünyayı oyunlarla yönetenleri mercek altına alan konuşmacıları ağırlayacak.

Pecha Kucha Night, şžubat 2003 'te Klein Dytham Mimarlık 'tan Mark Dytham ve Astrid Klein tarafından genç tasarımcıların buluşup ilişkilerini genişlettiği ve işlerini kamusal alanda gösterebildikleri bir etkinlik olarak ortaya çıktı. Pecha Kucha Night bugün kar amacı gütmeyen bir paylaşım ve iletişim aktivitesi olarak aralarında Tokyo, New York, Londra, Paris, şžanghay, Sydney, Beyrut, Tel Aviv, Cape Town, Helsinki ve Pekin 'in de bulunduğu dünyanın 400'ü aşkın kentinde düzenli olarak yapılıyor. 34SOLO, İstanbullu yaratıcı yetenekleri dünyada hızla büyüyen bu yaratıcılık ağına 2009 yılından bu yana yaptığı Pecha Kucha Night İstanbul aktiviteleri ile bağlıyor.

2011 yılında düzenlediğimiz Pecha Kucha Night İstanbul etkinliklerinde sahnede yer alan isimler arasında The Hub İstanbul 'dan James Halliday&Fatih Boran Berber, Mimar  Julien de Smedt, Tasarımcı Canalp Ürgen, 4129! 'dan Alemşah Öztürk, Nobon 'dan Cenk Dereli, WROpen 'dan Hakan Sıdalı, Esvedeyn 'den Filiz Funda Genc, Aysegul KANTARCI, Mimar Salih Küçüktuna, Mimar Alper Derinboğaz, Doğa İçin çal 'dan Mertkan Yılmazer, Tasarımcı çağrı Dikilitaş, AMBER 'den Ekmel Ertan, İngilizce Öğretmeni John Moorcroft, Ressam Melis Binay, Klasik Keyifler 'den Hüsam Süleymangil, Belgeselci Gokce Su Yogurtcuoglu, Japonlar 'dan çağın Türker, Galata Perform 'dan Yeşim Özsoy, Box Video 'dan Deniz Özgün, IKSV 'den Emre Erbirer, BUMK CAZ KOROSU şžefi Masis Aram Gözbek bulunuyor.

Pecha Kucha Night İstanbul Vol 11, 20:20'de YEM Sahnesi'nde...


Geri Dön