28 / 04 / 2024

YEM Yayından İngilizce-Türkçe İnşaat Mühendisliği sözlüğü!

YEM Yayından İngilizce-Türkçe İnşaat Mühendisliği sözlüğü!

Y. İnşaat Mühendisi Güner Ünalın 50 yılı aşkın inşa etme deneyim ve birikiminden süzülerek hazırlanan Açıklamalı İngilizce-Türkçe İnşaat Mühendisliği Sözlüğü inşaat sektöründe bulunanların karşılaşacakları İngilizce sorunlarına çok kapsamlı yanıtlar sunuy



Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezinin yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın, yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. Y. İnşaat Mühendisi Güner Ünalın 50 yılı aşkın inşa etme deneyim ve birikiminden süzülerek hazırlanan Açıklamalı İngilizce-Türkçe İnşaat Mühendisliği Sözlüğü YEM Yayın tarafından yayımlandı.

Bir inşaat mühendisi için, İngilizce hazırlanmış projelerin, yapılan yazışmaların, uygulanan yönetmelik, metraj, keşif ve tekliflerin doğru anlaşılmasında ve yorumlanmasında İngilizce dilindeki teknik terimler kuşkusuz çok önemli. Açıklamalı İngilizce-Türkçe İnşaat Mühendisliği Sözlüğü, İngilizce bir metin ya da proje üzerinde çalışan mühendis, mimar, tekniker, yönetici gibi sektör profesyonellerinin yanı sıra özellikle genç mühendis adaylarına da bilgi anahtarı vererek yön gösteriyor.

Bilgi ve deneyimini bu sözlük aracıyla paylaşma yolunu seçen Güner Ünal, bu çalışmasıyla ilgili olarak şunları söylüyor:

İnşaat mühendisliğiyle ilgili bilgiler ve uygulamalar sürekli değişiyor. Bu nedenle mühendisler, kendilerini yenilemek ve değişiklikleri anlamak zorundalar. İnsan davranışları ve siyasal konjonktürdeki değişimler dahi, mühendislik çalışmalarında dikkate alınması gereken etkenler. İklim değişiyor, kullanılacak yeni malzemeler, makineler ve yöntemler ortaya çıkıyor. Malzeme ve makineler değişmekle kalmıyor, bunların satın alınma ve sağlanma şekil ve yöntemleri bile değişiyor. Günümüzde bilgisayar kullanımı, yeni yazılımlar ve internet, mühendislik çalışmalarına, eski tarihlerle kıyaslanınca çok yeni ve geniş boyutlar kazandırdı. Sistem teorileri ve biyoloji bilimindeki yenilikler, artık mühendisin düşünce tarzını değiştirecek yönde. Gelecekte, daha genç mühendislerce yayınlanacak bu gibi sözlüklerde, bugün anlayamayacağımız yeni terim ve kavramların bulunması kaçınılmaz olacak.

Bilgi, bugünün teknolojisiyle herkesin ulaşabileceği bir yerde. Bilgiye ulaşmanın önündeki en büyük, belki de tek engel ise dil farkı. Söz konusu engellerden en önemlisini kaldırmaya yardımcı olma amacında olan bu sözlüğü, İngilizce yazılmış inşaat mühendisliği konusundaki metinleri okumak ve anlamak isteyen mühendislerin hizmetine sunuyorum.

İnşaat mühendisliğinin yanı sıra matematik, fizik, kimya gibi temel bilimlerdeki ilgili teknik sözcüklerin de yer aldığı bu kapsamlı sözlük, içerdiği 11.000in üzerinde sözcük, terim ve kavram için verilen açıklamalarla ansiklopedik bir nitelik de taşıyor.

Açıklamalı İngilizce-Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SÖZLÜĞÜ kitabının yanı sıra YEM Yayına ait tüm kitaplar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevinin Beşiktaş ve Fulyadaki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.


Açıklamalı İngilizce-Türkçe İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SÖZLÜĞÜ
Güner ÜNAL

YEM Yayın
Eylül 2011
Karton kapak
İngilizce-Türkçe

YEM Yayın Hakkında
Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezinin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayının kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 180i aşan ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayının ana hedefidir.


Yapı-Endüstri Merkezi Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, yenilikçi malzemeler kütüphanesi Material ConneXion® İstanbul... Daha fazla bilgi için: www.yem.net
 

 


Geri Dön