04 / 05 / 2024

Yeme-içme sektöründe milyon liralık yatırımlar yapılıyor!

Yeme-içme sektöründe milyon liralık yatırımlar yapılıyor!

Yeme-içme sektöründe rekabet günden güne artıyor. Satın alma ve ortaklıklardan sonra şimdi de yeni markalar yolda. Sortie, Num Num ve House Cafe’nin patronları 2014 yılı şubat ayına kadar milyonlarca liralık yatırım yapmayı planlıyor...





Yeme-içme sektöründe rekabet günden güne artıyor. Satın alma ve ortaklıklardan sonra şimdi de yeni markalar yolda. Sortie, Num Num ve House Cafe’nin patronları 2014 yılı şubat ayına kadar milyonlarca liralık yatırım yapmayı planlıyor.


Türk yeme-içme sektöründe satın almalar ve ortaklıklar peş peşe devam ederken, yatırımlar da hız kesmiyor. Sektörün devleri, yeni markalar için yapacakları milyonlarca liralık yatırımlarla rekabeti daha da kızıştıracak. Capital&Ekonomist dergileri, Avea ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen Girişimci Kulübü’nün ikinci toplantısı, yeme-içme sektörü üzerine yapıldı. Moderatörlüğünü Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu’nun yaptığı toplantıda, House Café Kurucu Ortağı Canan Özdemir, Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, D-ream CEO’su Levent Veziroğlu ve İstanbul Yiyecek&İçecek Grubu Kurucu Ortak ve CEO’su Mehmet Gürs, sektörün geleceğini masaya yatırdı. Toplantı sonrasında STAR’ın sorularını yanıtlayan Sortie, Kalamata ve Ghetto’yu bünyesinde bulunduran Eksen Group’un CEO’su Alp Franko, 42 ülkede hizmet veren Fransız pastane ve cafe zinciri devi Fauchon’un Türkiye franchise haklarını aldıklarını belirtti. İlk konsept mağazalarını 2014’ün ilk aylarında İstanbul’da açacaklarını belirten Franko “400-700 m2 olacak cafe için 5 ila 10 milyon liralık yatırım planlıyoruz” dedi.


Sortie Azerbaycan yolcusu


5-6 yabancı firma ile daha görüşmelerinin devam ettiğini belirten Franko, kendi yaratmayı düşündükleri markalar da olduğunu kaydetti. Eksen Group’un markalarına yurt dışından yoğun ilgi olduğunu ifade eden Franko “Azerbaycan’dan talepler geliyor. 2014-2015 yıllarında Bakü’ye Sortie ile giriş yapabiliriz” diye konuştu.


İstanbul Yiyecek&İçecek Grubu Kurucu ortağı Mehmet Gürs ise yeni 3 markanın daha yolda olduğu müjdesini vererek “İkisini sene sonunda birini ise 2014 yılı başında açacağız. Açacağımız iki Num Num ile yapacağımız yatırım 9-10 milyon lirayı bulacak” dedi. House Cafe Kurucu Ortağı Canan Özdemir de, A+ hizmet verecek yeni bir konsept için geri sayıma başladıklarını ifade ederek, “İstanbul’da açacağımız bu mekan 3-4 ay sonra faaliyete geçecek. 800 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Restoranlar da mobilleşiyor


AVEA CEO’su Erkan Akdemir yaptığı konuşmada, yeme-içme sektörünün en çok girişimci alan sektörlerin başında geldiğini belirtti. Sadece İstanbul’da sektörde 10 bin civarında işletmenin faaliyet gösterdiğini belirten Akdemir, Türkiye’de ev dışı yiyecek içecek sektöründe de yıllık 17 milyar dolara varan bir cirodan bahsedildiğine dikkat çekti. Mobilleşen dünyada geleceğin restoran masalarının da bundan etkileneceğini belirten Akdemir, Avea olarak Interaktif Yemek Masası uygulamasıyla müşterilerin garsona ihtiyaç duymadan yemeklerini kendileri sipariş ederek, yemeklerinin mutfakta nasıl hazırladığını izleyebileceklerini ifade etti. Öte yandan Erkan Akdemir, sene sonunda Türkiye’nin tek haneli, mobil telefon ve operatör sektörünün çift haneli büyüyeceğini belirtti.


Star Gazetesi


Geri Dön