02 / 10 / 2024

yiyecek sektöründe yeni yatırımlar

yiyecek sektöründe yeni yatırımlar

Yeme-içme sektöründe rekabet günden güne artıyor. Satın alma ve ortaklıklardan sonra şimdi de yeni markalar yolda. Sortie, Num Num ve House Cafe’nin patronları 2014 yılı şubat ayına kadar milyonlarca liralık yatırım yapmayı planlıyor...

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem resmen başladı! Yeni düzenlemeler emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak düğmeye basan Ticaret Bakanlığı, manipülatif ilanları takibe aldı. İzmir’de ev sahibinin isteğiyle ilan fiyatını artıran emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi. Peki sektör temsilcileri bu konu ile ilgili ne düşünüyor? 

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi resmen başlıyor.  Peki Doğrulanmış İlan Sistemi nedir? 

Gayrimenkul sektöründe daha gerçekçi fiyatlandırmalar geliyor! Yeni kanun düzenlemesiyle neler değişecek?

Karagülle İnşaat’ın yönetim kurulu Başkanı Kamuran Akbay, emlak sektöründeki yeni düzenlemeyi değerlendirdi ve sektörün sağlıklı gelişeceğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Doğanlar Holding inşaat sektöründe yeni döneme giriyor! Yenibosna'da dev kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvadı! 

Doğanlar Holding,  inşaat sektöründe de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Doğyap, İstanbul’un önemli lokasyonlarından Yenibosna’da bir kentsel dönüşüm projesine start veriyor. 

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!

Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

yiyecek sektöründe yeni yatırımlar Haberi

yiyecek sektöründe yeni yatırımlar



Yeme-içme sektöründe rekabet günden güne artıyor. Satın alma ve ortaklıklardan sonra şimdi de yeni markalar yolda. Sortie, Num Num ve House Cafe’nin patronları 2014 yılı şubat ayına kadar milyonlarca liralık yatırım yapmayı planlıyor.


Türk yeme-içme sektöründe satın almalar ve ortaklıklar peş peşe devam ederken, yatırımlar da hız kesmiyor. Sektörün devleri, yeni markalar için yapacakları milyonlarca liralık yatırımlarla rekabeti daha da kızıştıracak. Capital&Ekonomist dergileri, Avea ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen Girişimci Kulübü’nün ikinci toplantısı, yeme-içme sektörü üzerine yapıldı. Moderatörlüğünü Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu’nun yaptığı toplantıda, House Café Kurucu Ortağı Canan Özdemir, Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, D-ream CEO’su Levent Veziroğlu ve İstanbul Yiyecek&İçecek Grubu Kurucu Ortak ve CEO’su Mehmet Gürs, sektörün geleceğini masaya yatırdı....