30 / 04 / 2024

Yemen'de yeniden imar faaliyetleri başlıyor!

Yemen'de yeniden imar faaliyetleri başlıyor!

Yemen Dışişleri Bakanı Halid Yemani, uzun süredir Husiler ile yaşanan çatışmalar dolayısıyla ülkede meydana gelen yıkım için yeniden imar projelerine yoğunlaştıklarını açıkladı...



Yemen hükümeti, 3 yılı aşkın süredir ordu güçlerine karşı savan Husilerden kurtarılan bazı bölgelerde yeniden imar projelerini başlatma çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen "Arap-Çin İşbirliği Paneli"nde konuşan Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, uzun süredir Husiler ile yaşanan çatışmalar dolayısıyla ülkede meydana gelen yıkım ve insani krizin aşılması için yeniden imar projelerini başlatma çalışmalarına yoğunlaştıklarını açıkladı.

Yemani, ülkedeki insani krizin sonlandırılması ve halkın taleplerinin karşılanması için Yemen'in meşru hükümetine yardım elini uzatma çağrısında bulunarak, ülke topraklarının yüzde 80'inden fazlasının meşru hükümetin kontrolünde olduğunu ve kendilerinin halkın çilelerini hafifletme yönünde çabaladıklarını söyledi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hudeyde kenti ile batı kesimini Husilerden kurtarma ve Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası ticareti koruma konusunda kararlı olduklarına dikkati çeken Yemani, Hudeyde ve batı kesimini Husilerden temizleme sürecini sivillere zarar vermemek için planlı şekilde sürdürdüklerini bildirdi.


 


Geri Dön