29 / 04 / 2024

Yeni Adana İmar İnşaat, Adana'daki konut çalışmalarını hızlandırdı!

Yeni Adana İmar İnşaat, Adana'daki konut çalışmalarını hızlandırdı!

Yeni Adana İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Ertan Aşrak, "Adana'nın gülen yüzü olacak ve Adana'mıza yakışacak projeler yapıyoruz ve tasarladığımız birçok projemiz var hepsini kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.



Adana Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olarak 1986 yılında faaliyete geçen Yeni  Adana  İmar A.Ş İnşaat'ın kuruluş amacının konut sektöründe fiyat ve arzı düzenleyici rol üstlendiğini ve dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasını sağladıklarını anlatan Ertan Aşrak, şöyle devam etti: "Şirketimiz kuruluş tarihinden bu yana 1,7884 adet işyeri 8.943 adet konutu başarıyla tamamlayarak Adana halkının hizmetine sunmuştur. 30 Mart seçimleriyle yenilenen Yeni Adana İmar İnşaat, misyonunun bilincinde ve gelişen vizyonu ile Adana'ya hizmet etmeye devam etmektedir. Seçim sonrası kısa vadede Adana Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün, 'Önce insan ve insan hayatı sonra Adana'mız, Adanalılarımız', önceliğini esas alarak tamamen deprem bölgesi olan memleketimizde dayanıklı ekonomik çevreci ve estetik kriterlere uygun yapılarla Adana'ya hizmet sunma hedefindeyiz." 


"ADANA DA'KONUT ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI"

Bu doğrultuda var olan projelerin hızlandırılarak tamamlandığını kaydeden Aşrak şu bilgileri verdi: "Buna en güzel örneğimiz; Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan Karahan Mahallesi Yeşil Vadi akıllı evler projesidir. 110 Dubleks konutun inşaatı hızlandırılarak, 43 adet konut Haziran 2015 tarihinde hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştır. Kalan 67 adet konutun 1 yıl içerisinde tamamlanması ve teslimi planlanmaktadır. Ayrıca, 1. Etapta 2015 yılında projelendirilen ve ihalesi sonuçlandırılarak bu Haziran ayında temeli atılacak olan tapunun Adana'nın Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesi 1375 ada, 1 nolu parselde kayıtlı toplam inşaat alanı 28.361.00 metre kare arsa üzerinde (3 + 1), 79 konut, ( 2+1) 57 konut, (1 +1) 20 konut olmak üzere toplam 156 konut inşaatı açık ve kapalı otoparkı, açık yüzme havuzu, fitness salonu, basketbol sahası, jeneratör, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve yürüyüş yollarına bahçe aydınlatma ve peyzaj projeleriyle tam donanımlı site özelliklerine sahip olup konutlar; 1 . sınıf malzeme ve işçiliklerle, merkezi ısıtma, güneş enerjisi, merkezi uydu anten, diafon ve yangın ihbar sistemi mevcut olarak Sarıçam ilçesinin yaşam alanı olarak standartları yüksek ekonomik aynı zamanda estetik hizmet anlayışıyla 2016 yılında tamamlanmak üzere çalışmalar başlamıştır." 


"ADANA'YA YAKIŞAN PROJELER YAPIYORUZ" 

Uzun vadede; Adana Büyükşehir Belediyesi Yeni Adana İmar İnşaat olarak hedefleri ve önceliklerinin daima Adana ve Adanalı olduğunu vurgulayan Ayrak, şöyle devam etti: "Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün destekleriyle ekonomik kaliteli estetik dünya standartlarında vizyon sahibi projeler üretmekteyiz. Hedef ve hizmet standartlarımızı geliştirerek ve genişleterek Adana'nın gülen yüzü olacağını düşündüğümüz Adana'nın Sarıçam İlçesi Sofulu Mahallesinde 1. Etapta 30.000.00 m2 arsa alanı üzerine 500 konut, 2. Etapta, 12.500.00 m2 arsa alanı üzerine 200 konut, 3. Etapta, 50.000.00 m2 arsa alanı üzerine 800 konut olmak üzere toplamda 1500 adet çok katlı konut ile Adana'nın Çukurova İlçesi Karahan Mahallesi'nde 90 adet dubleks konut ve Şambayadı Mahallesi'nde 110 adet dubleks konut projelerimizin avan projeleri hazırlanmaya başlamıştır." Adana Büyükşehir Belediyesi Yeni Adana İmar İnşaat olarak Adana halkının Başkan Sözlü'ye vermiş olduğu destekle var güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Ertan Aşrak , "Görev bilinci, sorumluluk ve saygıyla üzerimize düşeni Adana'ya yakışan projelerimizle yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi. 


Posta Çukurova GAP


Geri Dön