29 / 04 / 2024

Yeni Çelik Palas Otel yeniden satışta!

Yeni Çelik Palas Otel yeniden satışta!

Daha önce defalarca ihalesi yapılan Yeni Çelik Palas Otel, 30 Haziran'da yeniden ihaleye çıkacak. İnşaatına 1988'de başlanan Otel 2002 yılından bu yana atıl vaziyette duruyordu.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Bursa'da bulunan Yeni Çelik Palas Otel ve taşınmazlarının satış yetkisini  Ankara  Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye verdi. 30 Haziran'da yapılacak ihaleye 3 milyon liralık geçici teminat yatırılarak, ortak girişim grubu oluşturmak suretiyle teklif verilebilecek. 


İnşaatına 1988 yılında başlanan Yeni Çelik Palas Otel 2002 yılından bu yana atıl vaziyette duruyordu. Otel projesinde kongre-balo-sergi salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, 570 araç kapasiteli otopark ve 2 adet helikopter pisti ile 214'ü standart, 27'si süit olacak biçimde 241 oda bulunuyor. 


Yeni Çelik Palas Otel'in, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile Raffles arasında 2002 yılında imzalanan sözleşme gereğince Raffles tarafından işletilmesi planlandı. "Swissotel Bursa" adı altında modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra 15 yıl süreyle işletilmesi hüküm altına alınmış, ancak gerekli modernizasyon Emekli Sandığı tarafından yapılmayınca bu süre başlatılamamıştı. 


Dünya


Geri Dön