15 / 05 / 2024

Yeni dev projeler için düğmeye basıldı!

Yeni dev projeler için düğmeye basıldı!

Ulaşımda örnek olacak projelere imza atılan Türkiye'de son yıllarda mega projeler hız kazandı. Ekonomiye de katkı sağlayan projelere yenileri ekleniyor...



Dünya mühendislik tarihi açısından örnek projeler geliştiren Türkiye'de yeni mega projeler için harekete geçildi. Dünyanın en geniş köprsüü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrupa ve Asya'yı denizin üstünden üçüncü kez birleştirdi. Diğer projeler, Kuzey Marmara Otoyolu Proejsi, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ulaşımda hem kolaylık hem de ülke ekonomisi açısından büyük katkı sağladı.  
 

Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre; Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı üzerinden yapılacak ilk resmi tren seferi bugün Bakü'den başlıyor. İstanbul 3. Havalimanı'nın yüzde 68'i tamamlandı. Açılışı için geri sayım başlayan 3. Havalimanı 2018 yılı içerisinde faaliyete geçecek. Rize ikizdere Ovit Dağı geçidinde yapım aşamasında sona gelinen 14.3 kilometrelik Ovit Tüneli Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4. uzun çift tüplü tüneli olma özelliğine sahip. Bu tünel ile Rize Erzurum arasındaki mesafe 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyunca kesintisiz olarak sağlanacak. 


Kanal İstanbul, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi dev projeler için de çalışmalar hız kesmeden yürütülüyor. 
 
 


Geri Dön