02 / 05 / 2024

Yeni ekmek kapısı oldu! Ama ağır cezası var

Yeni ekmek kapısı oldu! Ama ağır cezası var

Kısa süreli kiralama sistemi Türkiye'de de her geçen gün daha yaygınlaşıyor. Evini ya da evinin bir bölümünü günlük, haftalık gibi kısa süreli olarak kiraya verenler ek gelir desteği veriyor. Ancak ağır cezaları da var. İşte tüm detaylar...



Yeni nesil ev otelciliği birçok ülkede popüler hale gelen bir uygulama oldu. Evini veya evinin bir bölümünü kiraya vermek isteyenlerle buraları kiralamak isteyenleri bir araya getiren sistem bir internet platformu üzerinde buluşuyor ve kiralama işlemi saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak gerçekleştiriliyor. Otel veya pansiyonlara göre daha ucuz olan ve ev ortamı rahatlığı sunan kısa süreli kirama sistemi her geçen gün daha yaygınlaşıyor.

KAYIT TUTULMUYOR

Gazetevatan'da yer alan habere göre, kısa süreli ev kiralamamın ülkemizde de yaygın hale geldiğine işaret eden TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez bu sistemin bazı sakıncaları olduğuna da dikkat çekmekte:

“Yaşanılan ekonomik sıkıntı nedeni ile gerek ev sahibinin gelir gereksinmesi, gerekse talep edenin ucuza tatil veya iş için konaklama yapması Ve konaklamada herhangi bir kayıt tutulması nedeniyle, kriminal kişilerin saklanma ve saklanırken rahat konaklamasını sağlamaktadır.”


Geri Dön