28 / 04 / 2024

Yeni havalimanı otobüsleri yüzde 50 indirimli!

Yeni havalimanı otobüsleri yüzde 50 indirimli!

Yeni İstanbul Havalimanı’na özel araçları ile giden yolcular 2 ay süreyle otoparktan ücretsiz olarak faydalanırken, yeni havalimanı otobüslerini tercih edenler ise yüzde 50 indirimden yararlanacak.



Yeni havalimanının işletmecisi İGA, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkının ücretsiz olacağı açıklamıştı. İstanbul Büşükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, yeni havalimanının kent içi ulaşımını sağlayacak otobüsleri tanıttı.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre,  İstanbulkart ile de entegre olan yeni havalimanı otobüsü HAVAİST’in yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli olacağını söyleyen Uysal, İBB’ye bağlı Otobüs AŞ'nin 31 Aralık’a kadar 4 hat, 18 otobüs ile hizmet vereğini açıkladı.

Mevlüt Uysal, ihaleyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlk ihaleyi 475 milyon lira ila ALTUR–HAVAŞ–FREE Konsorsiyumu almıştı. İlk ihaleyi kamu yararı ve rekabet ortamı oluşmadığı, beklenen rakamlara ulaşmadığı için iptal ettik. Muhammen bedeli 702 milyon lira olarak belirlenen ve 27 Eylül’de yapılan ikinci ihaleyi 755 milyon 820 bin liraya OTOBÜS AŞ aldı. İptal edilen ilk ihaleye göre 280 milyon 332 bin lira gelir artışı sağlandı. 29 Ekimde, 5 ayrı noktada uçuş gerçekleştirmesi nedeniyle hatların tamamıyla değil, 5 noktada 20 otobüsün günde 10’ar sefer yapma şartıyla çalışmalara başlayacak. Metro tamamlana kadar yılda 70 milyon yolcu taşıyacağız. Otobüslerin metro çalışmaya başladıktan sonra da hizmet verecek.”

Yeni havalimanına en yakın hattın mesafesinin 10, en uzak mesafe olan Pendik’in 93 kilometre olduğunu açıklayan Uysal,  “En uzak mesafe olan Pendik–Havalimanı 30 TL, en kısa mesafe de 12 ila 20 TL arasında. Bu rakam daha sonra enflasyon oranlarına göre değişebilecek. Fiyatlarımız, tek başına kendi araçlarıyla ya da başka araçla kıyaslandığında yüksek değil. Yolcular akıllı telefon üzerinden hangi merkezden nasıl hangi saatte kalkış olduğunu elektronik takip sistemiyle takip edebilecekler. Belirlediğimiz 5 nokta, İstanbul’un ulaşım haritası belirlenerek yapıldı. Raylı sistem, deniz ulaşımı, toplu ulaşım araçlarına ulaşım noktaları dikkate alındı” ifadelerini kullandı. 

İlk etapta 5 hat, 15 ilçe sınırı içerisinde 15 merkezden yolcu alabilecek şekilde belirlenen yeni havalimanının hatları şu şekilde: 
- Taksim–Beşiktaş–Yeni Havalimanı
- Yenikapı– Bakırköy - Yenibosna–Yeni Havalimanı
- Kozyatağı Metro - Yeni Havalimanı
- TÜYAP Bahçeşehir- Yeni Havalimanı.
- Atatürk Havalimanı- Yeni Havalimanı

İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor!

45 soruda İGA!

Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım!


Geri Dön