08 / 05 / 2024

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 11 Ekim 2022 tarihinde kendi imzasıyla sunduğu yasa teklifine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamasında "İmar planlarının dikkatle, titizlikle hazırlanan kurallar olması gerektiğini de hep söyledik, ifade ettik. Biz asla ‘imar affı' teklifi vermedik" diye konuştu.

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Daha önceki imar barışında mağduriyetlerin çözülmesine, kamu zararı, iskan imar yönünden incelenmek suretiyle kayıt altına alınmasına ilişkin imar düzenlemesi talep ettiklerinin altını çizen Destici, "Yeni bir imar affı olarak dillendirilmesi cahillik. Biz ne söylediğimizi biliyoruz. Kimse istismar etmemelidir. Kendi verdikleriyle bizimkini karıştırmamalıdır" şeklinde konuştu. 

BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifi 11 Ekim 2022'de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na ulaşmıştı. 

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Destici’nin iki maddelik; “İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin şu şekilde olduğu görüldü: 

Teklif kapsamında, 3194 Sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi’nde yapılacak değişiklikle imar barışı düzenlemesinden sonra yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmek suretiyle düzenlenmesi talep edildi. 

Ayrıca, ilk barışı uygulamasında yanlış beyanlar gerekçesiyle  iptal edilen yapı kayıt belgeleri sebebiyle başlatılan idari işlemlerin ve para cezalarının da iptal edilmesi gündeme taşındı. 

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?


Geri Dön