30 / 04 / 2024

YENİ İPHONE 14 ÇIKIYOR! İşte görücüye çıkış tarihi…

YENİ İPHONE 14 ÇIKIYOR! İşte görücüye çıkış tarihi…

Dünyaca ünlü telefon markası Apple tüm dünyada popülerliğini korumaya devam ediyor. Kullanım kolaylığı ve şıklığıyla herkesi kendine hayran bırakan İphone’lar her sene bir üst modeliyle görücüye çıkıyor.



Her sene belirli tarihlerde mutlaka yeni bir model piyasaya süren Apple en son İPhone 13 Pro Max’i sunmuştu. Bu senede Apple yeni bir modeli sevenleriyle buluşturacak. Yeni model İphone 14 olacak. Apple’dan yeni modelin tanıtımına dair henüz kesin bir tarih gelmezken piyasada dönen dedikodular Eylül veya Ekim aylarını işaret ediyor.


Genellikle Eylül ayını yeni bir model tanıtım ayı olarak kullanan Apple, İPhone 14 için Eylül 2022 lansman düzenleneceği düşünülüyor. Son iddialara bakıldığında Apple İPhone 14’ü 13 Eylül’de tanıtacak. 


YENİ İPHONE 14’TE NELER VAR?


Apple yeni model İPhone 14’ü Eylül ayında lansman etmeyi bekliyor. Buna göre yeni modelde pek çok farklı özellik mevcut.


Ön kamera için farklı bir adres tercih eden Apple bu sefer Çinli tedarikçiyi bırakara LG’de karar kıldı. LG markası tarafından üretilecek ön kamera setiyle iPhone 14'ün selfie kamerasına ilişkin pek çok detay belli olmaya başladı bile. Buna göre hem şekil hem de performans odaklı olup daha da gelişmiş bir hizmet sunacak. Ön kamerada altı parçalı F/1,9 açıklığında iyi bir lens kullanılacak.


Yeni iPhone 14'te Type-C girişi olmayacak. 


Bu noktada analist Ming Chi Kuo'nun açıklamalarına göre iPhone için USB-C çalışmaları başlamış. Fakat Apple'ın iPhone 14'lerde Lighting kablosunu kullanmaya devam edeceği de öne sürülen söylemler arasında yer alıyor. 


Mark Gurman yeni iPhone 14 modeline ilişkin önemli bir iddia ortaya atarak, standart modelde geniş açılı 48 MP'lik kameranın olmayacağını iddia etti. Ayrıca Mark Gurman'ın iddialarına göre yeni A16 Bionic işlemci ve 48 MP'lik kamera sadece Pro modellerde olacakmış.
 


Geri Dön