06 / 05 / 2024

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

İstihdamı arttırmak için yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İşte detayları ile yeni istihdam modeli Üretim Sürecine Katılım Programının ayrıntıları!



ÜRETİM SÜRECİNE KATILIM PROGRAMI!

İstihdamı artırmak için uygulamaya başlanan “Üretim Sürecine Katılım Programı” ile imalat sektörünün nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanacak. İşverene, program kapsamında işe alınacak işçilerin üç aylık ücreti ve primleri karşılanmak amacıyla destek verilecek. İşveren de bu şekilde işe giren işçileri en az 9 ay istihdam edecek.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Her yıl üniversitelerden mezun olan gençler iş arama sürecinde karşılarına çıkan deneyim koşulunu atlatmaya çalışıyorlar. Deneyim fırsatı bulamayan gençler işe girme şansı da elde edemiyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uygulamaya koyduğu Üretim Sürecine Katılım Programı, hem gençlerin iş başında işi öğrenmelerini sağlayacak, hem de imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin verimli üretim yapmalarını sağlamaları ve istihdam etmelerini desteklemeyi amaçlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuya dair de bazı açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, tarafından Gaziantep ve Bursa’da tanıtımı yapılan programdan, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tekstil, makine, gıda, mobilya ve kimya sektöründeki imalat sanayii işletmeleri yararlanabilecek. Programdan yararlanacak işyerlerinde çalışan sayısının 50 ile 249 arasında olması gerekiyor. İşe alınacak işçinin, bir önceki seneye işçi sayısının üzerine ilave olarak işe alınması da gerekli şartlar arasında yer almaktadır.

İstihdam programından yararlanacak işletmenin yasal ödeme süresi geçmiş vergi, sigorta primi, işsizlik sigortası primi, Türkiye İş Kurumu, tarafından takip edilen veya Sosyal Güvenlik Kurumu’nca verilen idari para cezası borcunun bulunmaması gerekir. Bir işletme için verilecek istihdam desteği, işletmedeki çalışan sayısına göre belirlenecek. Çalışan sayısı 50 ile 100 arasındaki işyerlerinde çalışanların en fazla yüzde 10’una kadar, çalışan sayısı 101 ile 249 arasındaki işletmelerde ise en fazla 15 işçi için istihdam desteği sağlanacak.

Fındık fiyatları açıklandı mı 2022? Fındık fiyatları ne kadar? Cumhurbaşkanı açıklayacak!

Ayçiçek yağı fiyatı ile son dakika gelişme! İşte detaylar!

Kiracılar bu ayrıntıya dikkat etmeli! Yoksa yolun sonu mahkeme! İşte detaylar!


Geri Dön