22 / 05 / 2024

Yeni kabine sonrası dolarda korkutan senaryo! İslam Memiş'ten kötü haber geldi!

Yeni kabine sonrası dolarda korkutan senaryo! İslam Memiş'ten kötü haber geldi!

İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmasından sonra ekonominin nasıl ilerleyeceğine dair yorumda bulundu. İşte detaylar!



Döviz kurları serbest piyasa şartları altında normalleşecek, sistemin tekrardan yapılandırılması amaçlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı olan devir teslimde yaptığı açıklamada ekonomi ile ilgili düzenlemeleri tek tek açıkladı. Şimşek, hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğunu ifade ederek, tutarlılık, öngörülebilirlik, şeffaflık ve uluslararası normlara göre de uygunluk ilkelerinin önemli olduğunu açıkladı. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Mehmet  Şimşek, Türkiye ekonomisinin istenen refaha ulaşmasında kilit rol oynayacağını dile getirdi.

YAPISAL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANDIRILMASI ÖNEMLİDİR!

Mehmet Şimşek'in göreve getirilmesi ile hükümetin orta vadeli program çalışmalarına hızla başlayacak. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplin ve fiyat istikrarının sağlanması ile temel hedef belirlendi. Orta vadede enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara indirilmesi, öngörülebilirliğin yükseltilmesi, cari açığın düşürülmesi için yapısal dönüşümün hızlandırılması önem arz etmektedir. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla birlikte Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek sağlama politikası takip edilecektir.

Mehmet Şimşek'in ekonomi bakanı olmasından sonra ekonomi uzmanı İslam Memiş, piyasaların nasıl bir tepki verebileceğine dair bir değerlendirmede bulundu. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanması ile birlikte Türkiye ekonomisinde yeni bir döneme giriliyor.

İslam Memiş, piyasaların nasıl olacağı konusunda değerlendirmelerde bulunarak dolara dair de dikkat çekici uyarılarda bulundu. Pazartesi günü itibari ile yeni bir sayfanın açılacağını ifade eden uzman isim Memiş, zorlu bir sürece girildiğini ifade etti. Finansal okuryazarlığı olmayanlara ve doların sürekli yükselmesinden veya düşmesinden etkilenenlere karşı temkinli olunması gerektiğini belirtti. Dövizle borçlanmaktan kaçınılması, israfın engellenmesi ve tasarruf yapılması gerektiğini vurgulayan Memiş, çalışmak ve üretmek ile kazanmanın önemine dikkat çekti. Yeni süreçte para piyasalarında beklentilerin değişeceğini ve yeni trendlerin belirleneceğini aktardı. Ayrıca, döviz kuru politikalarının serbest piyasa koşullarında normalleşeceğini ve sistemin tekrar kurulacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön