15 / 05 / 2024

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AK Parti'li vekillerin imzasını taşıyan Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında, teklifin anayasaya aykırı olduğu ve olmadığı görüşleri gündeme geldi. 

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu nda! 

CHP  Ankara  Milletvekili Bülent Kuşoğlu, usule ilişkin söz aldı ve teklifin anayasaya aykırı olduğunu dile getirdi. 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli ise konuyla ilgili olarak "Bu tamamen keyfi bir düzenleme. Keşke bu gerçekleşebilse. Yeni afaki rakamlar manzumesi önümüzde. Plansız" açıklamasında bulundu. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, anayasaya aykırı olduğunu öne sürdüğü bu kanun teklifinin geri çekilmesini; memur ve emekli maaşlarının yükseltilmesi, bu teklifle kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması ve EYT'ye ilişkin teklifin birleştirilerek ek bütçe teklifinin sunulmasını gündeme getirdi. 

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da konuyla ilgili konuştu teklifin anayasaya aykırı olmadığına, mevcut bütçe içerisinden tutar ayrıldığına dikkat çekti. Anayasada "konut hakkı" olduğunun altını çizen Aksu, bu hakkın sağlanmasının devlet tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu nda! 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise Yeni Konut Finansman Programı kapsamında kullandırılacak finansmana ilişkin çerçevenin teklifte açıkça odluğunu dile getirerek, bu seneye ilişkin katkı maliyetinin 2,75 milyar TL olarak öngörüldüğüne, teklifin usule aykırı olmadığına, anayasaya aykırı olduğu iddiası konusunda Anayasa Mahkemesi'ne başvurulabileceğine dikkat çekti. 

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de 71 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan teklifin, anayasaya aykırı olmadığının altını çizerken; komisyon Başkanı Yılmaz, teklifin anayasaya aykırı olduğu itirazına saygı duyduğunu söyledi. 

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Elimizdeki altınları bozduralım mı? Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu

Binlerce kişi sevinçten havalara uçacak! O çalışanların maaşına ek zam yapıldı!


Geri Dön