29 / 04 / 2024

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Yeni Konut Finansman Programı’na ilişkin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Teklifin etki analizine göre, vatandaşların kullanacakları konut finansmanlarında, ilk 3 sene boyunca gelirlerinin belirli bir düzeyinde taksit ödemesi yapabilmelerine imkan sunmak için Hazine tarafından geri ödeme koşuluyla ve yüklenici tarafından geri ödemesiz katkı sağlanacak.

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu nda!  

Düzenlemeyle program çerçevesinde faiz oranı/kâr payı, vade, finansman tutarı, hane gelirine ilişkin sınırlamalar gibi özelliklerin tespit edilmesi amacıyla Cumhurbaşkanına yetki veriliyor.

Programda uygun şartlarda sağlanacak finansman için Hazine tarafından uygun finansman enstrümanlarıyla kaynak sunulması hedefleniyor. 

İşte ayrıntılar....


Geri Dön