05 / 05 / 2024

Yeni konut projeleri, teraslarda keyif yapma fırsatı sunuyor!

 Yeni konut projeleri, teraslarda keyif yapma fırsatı sunuyor!

Yazlık şehirler dışında teraslar artık yeni yapılan markalı konut projelerinin de vazgeçilmezi olurken tasarımcılar bu projeler için özel dış yaşam mobilyaları üretmeye başladı. Hamaklar, salıncaklar, koltuklar tatile çıkamayanlar için teras da tatil imka






Teras sadece Antalya, Bodrum gibi yazlık bölgelere ait bir kavram değil artık. İstanbul’da birbiri ardına yükselen konut projelerinin ana tasarım öğelerinden biri “dış yaşam”. 


Dış yaşam ne kadar zengin ise proje o kadar başarılı adlediliyor. Bu da dış mekân mobilyalarında ve peyzajda yeni yaklaşımları beraberinde getiriyor. İster balkon, ister geniş teraslar olsun, dış mekân mobilyaları için talep artıyor. Lâkin doğal malzemeler ile üretilen mobilyalar fiyat olarak ulaşılabilir seviyelerde olmuyor genelde. 


Tasarım ve malzeme kalitesi yüksek doğal malzemenin, şehir içinde dönemsel kullanılacağı kaygısı ile maddi ulaşılabilirliği ön plana çıkıyor. Sentetik malzemelerden oluşan kaplamalar ne yazık ki fiyat politikaları nedeni ile talep görüyor.


İç mekân mobilyalarında da serilmek, uzanmak fonksiyonun parçası idi. Ancak teraslarınızda balkonlarınızda da ayağınızı uzatmadan sere serpe rahatlamadan tatilin ruhu yaşanmıyor. Bu nedenle genel olarak koltuk takımları yerine şezlonglar, uzun oturmaya elverişli mobilyalar tercih ediliyor. Koltuk tasarımlarında ise mümkün olduğunca yere yakın, hava geçişi sağlayan üretimler dikkat çekiyor.


Tasarımcılar yazı alternatif ürünler ile karşılamayı tercih ediyor. Bunlar kimi zaman bir hamaktan kimi zaman bir salıncaktan kimi zaman bir yapraktan ilham alıyor. Kendinizi yeşillikler içinde hafif sallanan bir hamak veya salınca tarzında bir koltukta bulmanız an meselesi.


Teras şıklığı yaz evlerinin prestiji


Teraslar toplanma, misafir ağırlama, yemek yeme, konuşma, buluşma, televizyon seyretme kısaca yazın her anını geçiridğimiz mekanlar. Kolay temizlensin, mobilyalar zarar görmesin ve hayat burada aksın diyorsanız seçeceğiniz ürünlerin zemine az temas etmesi, doğal malzemeler, terletmeyen özel kumaşla kaplanmış olması hem estetik hem fonksiyonel olarak sizi mutlu edecektir.


Habertürk



 Yeni konut projeleri, teraslarda keyif yapma fırsatı sunuyor!


Geri Dön