19 / 05 / 2024

Yeni Lapseki Stadı 'nda ölçüm çalışmaları yapıldı!

Yeni Lapseki Stadı 'nda ölçüm çalışmaları yapıldı!

Çanakkale 'nin Lapseki ilçesinde yapım çalışmaları devam eden Dalyan Stadındaki son durumu kontrol etmek üzere İtalya'dan özel ekip gelerek UEFA standartlarına uygunluk kriterlerini ölçüyor.




Sportif Spor Okulları Logo Sport Türkiye Temsilcisi Oğuzhan Ağaoğlu yaptığı açıklamada, "Bugün sahaya FIFA 2 Star saha testi yapıldı. Bu test, profesyonel futbolcuların ihtiyaçlarına uygun sahalar ve resmi müsabakaların oynanacağı sahalar için geliştirilmiş bir seviyedir. Sistem gereksinimleri daha dar bir toleransa sahip olup profesyonel futbolcuların sahalardan beklentilerine cevap verebilecek sistemlere verilen bir sertifikaya sahip olunuyor. 


FIFA RECOMMENDED 2 Star sertifikasına sahip bir sahada profesyonel lig maçlarından dünya kupası final maçına kadar tüm profesyonel müsabakalar oynatılabilir. Biz bugün İtalya'dan gelen teknik ekiple birlikte sahanın top tutması, top yuvarlaması, sahanın düzgünlüğü, şok eğilimi, dikey deformasyonu, dönümsel ayak direnci gibi parametreleri test ettik. Saha uzunlukları ölçümlerini de tamamladık. Bu testler FİFA tarafından akredite edilen laboratuarlar tarafından yapılmaktadır. Saha testleri ile ilgili olumsuzluğa rastlamadık ve örnek numuneler aldık. FIFA testi diyebileceğimiz bu iş 2 kısımdan oluşuyor. Bizler saha testini icra ettik şimdi ise numuneler laboratuar ortamında analiz edilecek. Laboratuar testleri de olumlu sonuçlandığı takdirde veriler FIFA'ya gönderilecek. FIFA sertifikayı üretici kuruma gönderecek ve ihale işlemleri tamamlanarak Gençlik ve Spor Müdürlüklerine ulaştırılacak. Lapseki ilçesi için çok üst seviyede bir stat oldu diyebilirim" dedi. Ses Spor Genel Menajeri Burhan Taban saha direklerinin en kısa zamanda tamamlanarak müsabakaların oynanabileceği bir duruma geleceği müjdesini verdi. İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Cihat Gündüz yaptığı açıklamada "600 bin liraya mal olacak UEFA 1 kriterlerine uygun olması gereken stadımızsa son aşamaya geldik. İtalya'dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyduk. İnşallah en kısa zamanda bu ekibimizin sayesinde maçlar oynanabilecek" diye konuştu. -


Posta


Geri Dön