05 / 05 / 2024

Yeni Mamak'ta 955 konut sahiplerini buldu!

Yeni Mamak'ta 955 konut sahiplerini buldu!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hayata geçirilen 955 adet konut hak sahiplerine teslim edildi.



''Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında tamamlanan 955 konut, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen çekilişle sahiplerine teslim edildi. Çekiliş törenine  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı.


"Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında tamamlanan 955 konut, düzenlenen çekilişle sahiplerine teslim edildi.


Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen çekiliş törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Şahin, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin dünya çapında bir proje olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesine ve diğer emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "Dünya çapındaki bu büyük projenin asıl mimarı ise siz değerli Mamaklı hemşehrilerimizsiniz. Mamak'ın çehresinin değişiminde işbirliğiniz çok önemliydi. Sizler destek vermemiş olsaydınız bu program, bu dönüşüm gerçekleştirilemezdi." dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Mamak'a kentsel dönüşüm için bugüne kadar 567 milyon Türk Lirası tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi. 


Vatandaşların huzur ve refah seviyesini yükseltmek için projelere hızla devam ettiklerini belirten Gökçek, proje çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:


"Biz hizmete ve istikrara 'evet' diyoruz. Bugün de sizleri konutlarınızla inşallah buluşturacağız. Dünyaya örnek, ödüllü kentsel dönüşümlerimiz gelişen Türkiye'nin başkentine yakışır şekilde inşallah devam edecek.


7 buçuk milyon metrekarelik bir alan üzerinde, 14 mahalleyi kapsayan bu projemiz, 11 etap halinde yürütülüyor. Zeminde yaklaşık 13 bin 500 konut var. Bugüne kadar 9 bin 400 gecekondu sahibiyle anlaşabildik. Gecekondularla anlaşma oranımız yüzde 67. Amacımız kimseyi mağdur etmeden, sağlıklı ve huzurlu bir dönüşüm sağlamaktır.


Burada yer alan yaklaşık 6 bin 100 adet gecekondunun da yıkımını gerçekleştirdik. Bugüne kadar belgeli 2 bin 585, belgesiz sözleşmeyi imzalayan bin 374 ve 40 adet iş yeri olmak üzere toplam 3 bin 999 adet yerin kuraları bitirilmiş ve konutlar teslim edilmiştir. Toplam konut adeti bugünle birlikte nasip olursa 5 bin 150'ye kadar çıkacaktır."


Konuşmasında Mamak Belediyesi ve Mamak Kaymakamlığı'nın Samsun yolu üzerinde bir noktaya taşınacağını duyuran Gökçek, aynı bölgeye Ankara'nın en büyük alışveriş merkezini de kurmayı hedeflediklerini söyledi.


Konuşmaların ardından bilgisayar ortamında çekiliş gerçekleştirildi.


AA



Geri Dön